Eğlence

Apple ünlü oyuncunun başrolde olduğu diziyi iptal etti

Apple TV+'ta öncelik içerik kalitesinde olacak

Apple‘ın çevrimiçi içerik platformu Apple TV Plus, henüz faaliyete geçmiş değil. Buna rağmen, Apple platformda yayınlanması planlanan bir projeyi şimdiden iptal etti. The Hollywood Reporter‘ın haberine göre, şirket başrolünü Richard Gere‘ın üstlendiği “Bastards” isimli diziden vazgeçti.

İptal kararında Apple ve projenin geliştiricilerinden Howard Gordon arasındaki anlaşmazlıkların etkili olduğu belirtiliyor. Ana anlaşmazlık sebebinin ise “anti-kahraman adaletinin tonu” olduğu söyleniyor.

Bastards’ta aynı kadını seven ve Vietnam’da birlikte savaşan iki gazinin, sevdikleri kadının bir trafik kazasında ölmesinin ardından yaşadıkları anlatılacaktı. Uzun yılların ardından bir araya gelen iki arkadaşın geçmişin hataları ve pişmanlıklarından hareketle gerçekleştirdikleri eylemler, dizinin ana konusunu oluşturacaktı. Kendi adaletlerini sağlamak adına bir “öldürme çılgınlığı” içine girişen iki arkadaştan biri Richard Gere tarafından canlandırılacaktı.

Apple’ın TV+‘ta “aile dostu içerik” sunma konusundaki isteği daha önce de gündeme gelmişti. Şirketin bu tavrı, başka yapımlarda da kadro değişikliği gerçekleştirilmesine neden olmuştu. İki yaşlı adamın, kendilerince haklı gerekçelerle, bir sürü kişiyi öldürmesi de Apple’ın hoşuna gitmemişe benziyor.

İddiaya göre; Apple, Bastards’ın yapımcılarından “arkadaşlığın ilham verici yönleri” üstüne odaklanmalarını istedi. Ancak Gordon ve yapım şirketi Fox 21’in daha “karanlık unsurları” öne çıkarmakta ısrarlı olduğu söyleniyor. Tarafların uzlaşamamasının ardından Apple’ın yüklü bir meblağ ödeyerek projeden vazgeçtiği belirtiliyor. Bastards’ın hâlihazırda yeni bir mecra bulamadığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple TV Plus yayın hayatına ne zaman başlayacak?

Apple TV Plus duyurusu geçtiğimiz mart ayında yapılmıştı. Servisin önümüzdeki sonbaharda faaliyete geçmesi ve servise dair detayların Apple’ın gelecek hafta gerçekleştireceği iPhone etkinliğinde açıklanması bekleniyor. Cupertino merkezli şirket, servisin ağır toplarından biri olan The Morning Show‘un fragmanlarını kısa süre önce paylaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER