Eğlence

Apple TV Plus programları için AR içerikleri hazırlıyor

apple tv plus ar

Apple önümüzdeki yıl TV Plus programları için bonus olarak artırılmış gerçeklik (AR) içerikleri sunmaya hazırlanıyor. Bloomberg’de Mark Gurman’ın imzasıyla yayınlanan habere göre; TV Plus programlarından karakterler veya nesneler, telefon veya tabletlerin aracılığıyla kullanıcıların çevresine yerleştirilebilecek.

Cupertino merkezli şirketin amacının TV Plus servisine katma değer eklemekten daha fazlası olduğu söyleniyor. Apple’ın 2022’de çıkaracağı konuşulan AR başlığından önce AR içeriklerini daha çekici hâle getirmeyi istediği iddia ediliyor.

Bloomberg’in haberinde, Apple’ın planı için örnekli bir anlatım da mevcut. Örneğin; Apple TV Plus’ın Ay keşfini anlatan dizisi For All Mankind’ı izlerken salonun ortasında sanal bir uzay aracı görülebilecek. Söz konusu özelliğin normal şartlar altında 2020 için planlandığı, ancak koronavirüs salgınının içerik ve yazılım geliştirme sürecini etkilediği belirtiliyor.

Apple’ın TV Plus’ın popülaritesini artırmanın yollarını aradığı biliniyor. Cupertino merkezli şirketin bir fitness uygulaması çıkararak veya Apple Music, Arcade ile News Plus uygulamalarının da bulunduğu bir paket sunarak TV Plus’ın abone sayısını artırmayı istediği söyleniyor. Bu paketin Apple One adıyla kullanıcıların karşısına çıkabileceği belirtiliyor. AR içeriklerinin ise özellikle eğitim programları için faydalı olabileceği söylenebilir.

Apple TV Plus için hazırladığı AR içerikleriyle kullanıcılarına daha sonra sunacakları konusunda bir ipucu da verebilir. Şirketin 2022’de çıkarması beklenen AR başlığıyla oyun, eğlence ve haberleşme imkanları sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER