Eğlence

Apple TV Plus’a ilk ödül adaylığını The Morning Show getirdi

apple tv plus the morning show

Apple TV Plus yayın hayatına kasım ayının ilk gününde başlamıştı. Çevrimiçi video içerik platformu, kısa süre içinde bir ödüle aday gösterilmeyi başardı. Apple TV Plus’ın iddialı yapımlarından biri olan The Morning Show‘un oyuncularından Billy Crudup, The Critcs’ Choice (Eleştirmenlerin Seçimi) ödüllerinde “Drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülüne aday gösterildi.

Crudrup’ın karşısındaki rakipler oldukça güçlü. Game of Thrones’tan Peter Dinklage ve This Is Us’tan Asante Blackk de adaylar arasında bulunuyor. Apple TV Plus’ın önünde ödüller konusunda uzun bir yol olsa da, ilk adaylığın kısa süre içinde gelmesinin Apple adına sevindirici olduğu söylenebilir.

Başta Netflix olmak üzere, Apple TV Plus’ın rakiplerinin The Critics’ Choice ödülü adaylıklarındaki hakimiyeti göze çarpıyor. Netflix, orijinal dizi ve filmleriyle tam 61 dalda ödüle aday gösterilirken, bu adaylıkların 14 tanesini Martin Scorsese imzalı “The Irishman” getirdi. The Irishman; en iyi yönetmen, en iyi oyuncu ve en iyi film dallarında ödüle aday gösterildi.

Apple TV Plus Altın Küre’lerde de adaylık bekliyor

Amazon Prime Video yapımları 14, Hulu 7 ve CBS All Access yapımları da 4 dalda ödüle aday gösterildi. Henüz tüm kozlarını sahaya çıkarmayan ve tabir-i caizse emekleme devresindeki Apple TV Plus’ın sadece tek adaylıkta kalmasına çok da şaşırmamak gerekiyor.

Apple TV Plus için kısa vadede başka adaylıklar da söz konusu olabilir. Altın Küre Ödülleri için de adaylar bugün itibarıyla açıklanacak. The Morning Show veya başka bir yapımın burada da ödüle aday gösterilmesi, Apple için büyük bir özgüven aşılaması anlamına gelebilir. Bu ödüller kazanılamasa bile şirket adına dünyanın sonu olmayacaktır. Ancak ödülsüzlüğün öngörülenden uzun sürmesi durumunda bazı strateji değişiklikleri de gerçekleşebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER