Eğlence

Apple TV Plus için ücretsiz deneme süresi kısaltılıyor

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Donanımları ve yazılımlarıyla olduğu kadar hizmetleriyle de tanınmak isteyen Apple, ücretsiz denemeler konusunda oldukça cömert davrandı. Türkiye’de henüz faaliyette olmayan Apple TV Plus hizmeti için yurt dışındaki yeni Apple cihaz sahiplerine bir yıllık ücretsiz deneme imkanı sundu. Üstelik bu fırsatı birkaç kez uzattı. Ancak yakında bu durum değişiyor.

1 Temmuz 2021’den itibaren yeni Apple cihazları satın alanlara bir yıl yerine yalnızca üç aylık ücretsiz video akışı deneme imkanı sunulacak. Deneme süresi sona erdikten sonra, Apple TV Plus’ın ABD’de 4,99 ABD dolar olan aylık abonelik ücreti devreye girecek.

Apple bu değişiklik konusunda pek açık sözlü değil, ancak bu tweette de dikkat çekildiği üzere, Apple ABD web sitesindeki yeni Apple TV 4K ürün sayfasında yer alan, Apple’ın promosyonuyla ilgili resmi şartlar ve koşullarında bu durum belirtiliyor. Metinde aşağıda yer alan ve Türkçeleştirdiğimiz ifade yer alıyor:

1 Temmuz 2021 veya sonrasında etkinleştirilen uygun cihazlar 3 aylık ücretsiz Apple TV+ tekliflerine hak kazanırken 30 Haziran 2021 veya daha önce etkinleştirilen cihazlar 1 yıllık ücretsiz Apple TV+ tekliflerine hak kazanır.

Ücretsiz deneme süresini kısaltmak, Apple’ın içerik yelpazesine artık güvendiğini gösteriyor. Temmuz ayından itibaren birçok popüler Apple TV Plus yapımının ikinci sezon bölümleri başlıyor. Bunların arasında Apple’ın da etkinliklerinde tanıtımlarını yaptığı Ted Lasso da yer alıyor. Ted Lasso söz konusu olduğunda, Apple açıkça heyecanı artırmaya çalışıyor. Şirket, Pazartesi günü dizinin ikinci sezonu yeni bir fragman yayınladı. Ayrıca Ted Lasso dizisi için özel üretim eşyalar yurt dışında satışa sunuldu. Öte yandan şirket, Invasion ve Foundation gibi orijinal yapımların da gösterimine yakında başlayacak.

Apple TV Plus henüz Türkiye’de aktif olmadığı için ücretsiz deneme sürecindeki kısaltma buradaki Apple kullanıcılarının pek ilgisini çekmeyecektir. Ancak yurt dışında yaşayanlar, 30 Haziran 2021’den önce bir cihaz satın alıp etkinleştirirlerse, ilk başta sunulan ve daha uzun deneme süresi sunan promosyondan yararlanmaya devam edebilirler.

İLGİLİ HABERLER