Eğlence

Apple’dan TV Plus için büyük transfer

Apple TV+'ta öncelik içerik kalitesinde olacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HBO‘nun eski CEO’su Richard Plepler, şirketin bugünkü prestijli konumuna ulaşmasında en etkin rol oynayan isimler arasında yer alıyor. Game of Thrones ve Big Little Lies gibi popüler dizilerin başlamasına öncülük eden tecrübeli yönetici, HBO’nun çevrimiçi ortama geçişine de önemli katkılar sağlamıştı. 2019’da HBO ile yollarını ayıran Plepler, bundan böyle yeteneklerini Apple ve Apple TV Plus için sergileyecek.

Plepler, doğrudan Apple bünyesinde çalışmayacak. Tecrübeli yönetici, yapım şirketi Eden Productions ile Apple’ın çevrimiçi içerik platformu için orijinal TV programları, filmler ve belgeseller hazırlayacak. Plepler ve Apple arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz kasım ayında başladığı söyleniyor.

HBO’da 25 yıl görev yapan Plepler, kanaldaki görevinden yaklaşık bir yıl önce ayrılmıştı. Bu ayrılık, HBO adına bir dönemin sonunun geldiği şeklinde yorumlanmıştı. Plepler’in ardından başka üst düzey isimler de HBO’ya veda etmişti. Bunlardan ne kadarının yeni girişiminde Plepler’in yanında olduğu şu an için bilinmiyor.

Plepler, ayrılığın ardından The New York Times’a yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: “HBO’da muhteşem ve çok ayrıcalıklı bir dönem yaşadığımın ve bu dönemin tekrarlanmasının mümkün olmadığının farkına vardım. Ve bunu tekrarlamayı denemeyi istemedim. Kendi işimi yapmamın gerektiğini çok açık şekilde hissettim.”

Plepler, aynı röportajda şu ifadeleri de kullandı: “Herkesin iyi şeyler yapması ve herkesin iyi içeriğin kendi versiyonunu üretmesi için yeterince alan var. HBO’ya rakip olmak için iki dakika bile düşünmem.”

Apple TV Plus ilk Altın Küre adaylıklarını The Morning Show ile almıştı

Plepler, HBO’da uyguladığından farklı bir formül uygulamayı seçebilir. Ancak Apple’ın kendisinden TV Plus’a aynı başarı seviyesini getirmeyi istediği söylenebilir. Apple CEO’su Tim Cook, şirketin prestijli orijinal içerikler geliştirmeyi istediğini belirtmiş; şirketin diğer yöneticileri ise Apple TV Plus’ın ilk içeriklerinin gördüğü ilgiden memnun olduklarını söylemişlerdi. Apple TV Plus’ın ilk dizilerinden biri olan The Morning Show da şirkete ilk Altın Küre adaylıklarını getirmişti.

Plepler’in önünde artık oldukça büyük bir bütçe var. Bu büyük bütçeyle tecrübeli yöneticinin Apple TV Plus için ne gibi içerikler hazırlayacağı şimdiden fazlasıyla merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER