Eğlence

Apple’dan yeni dizisi için özel podcast

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Podcast formatının öncülerinden olan Apple, bu alandaki uzmanlığından TV Plus platformunu desteklemek için faydalanacak. Variety’de yayınlanan habere göre; Apple, The Line isimli yeni belgesel dizisiyle eş zamanlı olarak bir podcast de yayınlayacak.

Jeffery Zimbalist’in yönettiği The Line’da ABD Donanması Özel Kuvvetleri’nden emekli asker Eddie Gallagher’ın hikayesi anlatılıyor. Belgesel sonbahardan önce yayınlanmayacak. Ancak altı bölümden oluşan podcast dizisi şimdiden Apple Podcasts üzerinden dinlenebiliyor. Podcast’lerde Gallagher ve eşiyle yapılan röportajların yanı sıra Gallagher’ın işlediği iddia edilen suçlara dair başka bilgiler de yer alıyor.

Gallagher, 2018’de Irak’ta bir cesetle fotoğraf çektirdikten sonra savaş suçu işlemekle suçlanmıştı. Kendisiyle aynı müfrezede görev yapan bazı askerler, Gallagher’ın cinayet işlediğini de iddia etmişti. Mahkeme Gallagher’ın bir suçlama hariç tüm suçlardan beraatine hükmetmiş, 2019’da ise eski ABD Başkanı Donald Trump bu suçu affetmişti.

Hem belgesel hem de podcast, Gallagher’ın suçlarını ortaya çıkarmanın yanı sıra savaşın “karmaşık gerçekliklerini” de göstermeyi amaçlıyor. Savaşın askerler üstündeki etkisi ve Özel Kuvvetler’in gizli yapısı da belgeselin konu ettikleri arasında bulunuyor.

Apple, The Line ile Podcasts uygulamasını bir koz olarak kullanarak TV Plus platformuna avantaj sağlamayı amaçlıyor. Şirketin popüler podcast formatıyla dizilerini destekleme isteği kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER