Eğlence

Reklamlı abonelik furyasına Apple TV Plus da katılabilir

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple’ın 2023’le birlikte video reklam stoğu satmaya başlayacağı söyleniyor. Bu satışın temelinde ise Apple TV Plus platformunda reklam gösterme planının olduğu konuşuluyor. Şirketin hem canlı spor yayınlarında hem de orijinal içeriklerde reklam gösterebileceği belirtiliyor.

Reklam gösterimi, Apple’ın çevrimiçi içerik platformunu rakipleriyle aynı çizgiye getirebilir. Pazarın zirvesinde yer alan Netflix ve Disney+’ın reklamlı abonelik paketi seçenekleri önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Reklamlı abonelik seçeneği, bu platformlara daha uygun bir fiyat karşılığında geniş bir kitleye ulaşma imkanını veriyor. Küresel ölçekte enflasyonun arttığı bir ortamda bunun kullanıcılar için de kayda değer bir avantaj olduğu söylenebilir.

Bu noktada Apple’ın fiyat politikasının da rakiplerine kıyasla biraz daha uygun olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Cupertino merkezli şirket aylık 4.99 dolar karşılığında tüm içeriklere 4K HDR kalitesiyle erişim imkanı veriyor. Apple TV Plus’ın içerik katalogunda ünlü yıldızların boy gösterdiği çok sayıda dizi ve film yer alıyor.

Ancak çevrimiçi içerik platformlarının reklam gösterirken prestijlerini de koruyabileceğini kanıtlayan HBO Max gibi örnekler mevcut. Buna ek olarak, Netflix ve Disney+’ın da reklam göstermeye hazırlanması Apple’ı cesaretlendirmiş olabilir.

Ancak Apple’ın video reklam satışına başlamasında canlı spor yayınlarının da önemli bir role sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Cupertino merkezli şirket bir süredir ABD’de bazı beyzbol maçlarını yayınlıyor. Bunlara önümüzdeki yıl itibarıyla ülkenin futbol ligi MLS’in ekleneceği de biliniyor. Şirketin bir taraftan da Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) pazar maçlarını yayınlamak istediği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER