Eğlence

Apple TV Plus abone sayısı ile ilgili dolaylı yoldan gelen bilgi

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple’ın Türkiye’de henüz faaliyete geçmeyen internet üzerinden içerik yayın servisi Apple TV Plus’ın abone sayısı konusunda şimdiye kadar resmi bir açıklama yapmadı. Ancak CNBC’nin haberine göre Apple, Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları Birliği’ne (IATSE), Apple TV Plus yayın platformunun 20 milyondan az aboneye sahip olduğu bilgisini verdi. CNBC bunun IATSE çalışanlarına, daha büyük yayın platformlarından daha düşük ücretler ödemesine izin verdiğini söyledi.

IATSE’nin geçtiğimiz günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, “Belirli ‘yeni medya’ akış projelerinde çalışanlar, bütçeleri geleneksel olarak piyasaya sürülen gişe rekorları kıranların bütçelerine rakip veya aşan yapımlarda bile daha az ücret alıyorlar”. Bültende, adıyla herhangi bir akış platformundan bahsedilmedi, ancak bir sözcü CNBC’ye, Apple’ın 1 Temmuz itibariyle ABD ve Kanada’da 20 milyonun altında abone olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Sendika, prodüksiyon şirketleriyle görüşmelerin durmasının ardından olası bir greve hazırlanıyor. Açıklamada, “salgınla birlikte yayın akışındaki patlamanın çalışma koşullarını yükselttiğini, ağırlaştırdığını ve bu sözleşmeler kapsamındaki 60 bin sahne arkası işçisini bir kırılma noktasına getirdiğini söyledi.

Apple TV Plus’ın kadrosunda Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon’un başrollerini paylaştığı The Morning Show ve bir İngiliz futbol kulübüne koçluk yapan bir Amerikan hakkındaki komedisi Ted Lasso da dahil olmak üzere birçok büyük bütçeli dizisi bulunuyor. Ted Lasso geçen hafta Emmy’de büyük bir gösteri yaptı, yıldız Jason Sudeikis için En İyi Komedi, Komedide Başrol Erkek Oyuncu ödülleri aldı. Brett Goldstein ve Hannah Waddingham ise yardımcı oyunculuk ödüllerini aldı.

The Morning Show‘un Apple’a bölüm başına maliyetinin 15 milyon dolara mal olduğu ve Ted Lasso’nun senaristlerinin ve yıldızlarının çoğunun dizinin üçüncü sezonu için daha kazançlı sözleşmeler yaptığı söyleniyor. Apple, temmuz ayında açıkladığı en son finans raporunda 2021’in üçüncü çeyreğinde 81,43 milyar dolar gelir üzerinden 21.7 milyar dolar net kâr elde ettiğini kaydetmişti.

Bir Apple temsilcisi konuyla ilgili olarak CNBC’ye, önde gelen akış hizmetleriyle karşılaştırılabilir seviyede ücretler ödediğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER