Eğlence

Apple TV Plus abone sayısı için dikkat çekici öngörü

apple tv plus 11 eylül breaking bad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple TV Plus neredeyse iki yıldır faaliyette. Servisin orijinal film ve dizi katalogu düzenli olarak büyüse de, platformun küresel ölçekte büyük bir başarıya ulaştığını söylemek mümkün değil. Araştırma şirketi Digital TV Research tarafından hazırlanan rapora göre, Apple TV Plus’ın abone sayısı 2026’nın sonu itibarıyla neredeyse 36 milyona ulaşacak.

Raporda geleceği en parlak platform olarak Disney Plus göze çarpıyor. Verilere göre, Disney’in içerik platformunun abone sayısı 2026’nın sonu itibarıyla 284.2 milyona ulaşacak. Hâlihazırda pazar lideri konumunda olan Netflix’in abone sayısının ise 270.7 milyon olması bekleniyor. Bu da zirvenin el değiştireceği anlamına geliyor.

Netflix’in abone sayısı hâlâ etkileyici olsa da, şirket için yapılan gelecek öngörüleri eskiye kıyasla daha karamsar durumda. Bir diğer çevrimiçi içerik platformu Amazon Prime Video’nun abone sayısının ise 243.4 milyona ulaşması bekleniyor. Üçüncü sıradaki Amazon’u ise Çin merkezli Qiyi’nin takip edeceği belirtiliyor. 76.8 milyon aboneli Qiyi’nin ardından 76.3 milyon aboneyle HBO Max’in gelmesi öngörülüyor. Apple TV Plus’ın abone sayısının ise 35.6 milyonda kalacağı ifade ediliyor.

Kısa süre önce Apple TV Plus’ın abone sayısının 20 milyonun biraz altında olduğu ortaya çıkmıştı. Digital TV Research tarafından hazırlanan rapor, şirketin beş yılda 16 milyon civarında abone kazanacağını gösteriyor. Başka bir raporda ise Apple TV Plus’ın pazar payının yüzde 3 civarında olduğu belirtilmişti.

Apple ise servisin tahminlerin ötesinde büyümesi için çalışmaya devam ediyor. 2022 itibarıyla servise her hafta yeni bir orijinal içerik eklenmesi planlanıyor. Hâlihazırda Apple’ın katalogunda 70’ten fazla orijinal dizi ve film bulunuyor.

Apple TV Plus için çok sayıda ünlü isimle çalışıyor. Bu uzun listede Sam Catlin, Oprah Winfrey, Malala Yousafzai, Jon Stewart, Idris Elba, Alfonso Cuaron, Julia Louis-Dreyfus, Kerry Ehrin, Misha Green, Moshe Zonder, Alon Aranya gibi tanınmış isimler göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER