Eğlence

Apple TV oyunları cihazın uzaktan kumandasını desteklemek zorunda

apple-tv-siri-uzaktan-kumanda-150915

Apple, set üstü kutusu Apple TV’nin oyun yeteneklerine de sahip yeni versiyonunu geçtiğimiz hafta görücüye çıkarmıştı. Yeni Apple TV’ye ilişkin dipnotları inceleyen yazılımcılar, üçüncü taraf bir kumandanın varlığını zorunlu kılan oyunlar geliştirebileceklerini keşfetmişlerdi.

Bu da, oyunların Apple TV’nin uzaktan kumandasını desteklemek zorunda olmayabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Apple, talimatlarını güncelleyerek söz konusu yoruma “düzeltme” getirdi.

Touch Arcade’de yer alan habere göre, Apple yazılımcılara yönelik talimatlarını bir kez daha elden geçirdi ve hazırlanacak oyunların Apple TV’nin uzaktan kumandasını desteklemek zorunda olduğunun altını çizdi. Apple, oyunlarda üçüncü taraf oyun kumandaların zorunlu kılınmasının desteklenmediğinin altını çizdi. Şirketten yapılan açıklamada, oyun kumandalarına yönelik düzenlemelerinin oyunların sürekli olarak oynanabilmeleri için yapıldığı belirtildi.

Apple TV’nin yeni uzaktan kumandası; yerleşik ivmeölçer ve jiroskop, dokunmatik kontrol alanı ve butonlarıyla oyunlar için oldukça uygun bir araç gibi gözüküyor. Apple TV oyunları için uzaktan kumanda desteğinin zorunlu kılınması, yazılımcıların Apple TV’ye oyun hazırlarken ekstra mesai yapması gerektiğini ortaya koyuyor. Ekstra mesai gereksiniminin bazı yazılımcıları Apple TV için oyun geliştirmekten caydırabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER