Teknoloji

Apple TV’nin yeni kullanıcı arayüzü içeriğe odaklanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Apple, San Francisco’da düzenlenen “Hey Siri” etkinliğinde uzun süredir beklenen yeni Apple TV’yi de görücüye çıkardı. Set üstü kutusunun 2007’deki tanıtımından bu yana en büyük yenilikleri beraberinde getiren dördüncü nesil Apple TV; yerleşik yeni özellikleri, derin Siri işlevselliği ve kanallardan ziyade içeriğe odaklanan yeni kullanıcı arayüzüyle dikkat çekiyor.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Yeni Apple TV, şirketin tvOS adını verdiği özel işletim sistemini barındırıyor. iOS’in üstüne inşa edilen tvOS, “oturma odası için hazırlanmış bir işletim sistemi” olarak tanımlanıyor. Set üstü kutusuna eklenen uygulama mağazası sayesinde kullanıcılar; cihazlarına yeni kanallar, uygulamalar ve oyunlar ekleyebilecek. Yeni Apple TV kumandasındaki dokunmatik alan, kullanıcılar Apple TV ile daha farklı yollarla etkileşime girebilecek.

Siri, Apple TV’nin yeni kullanıcı arayüzünün temel taşı olacak gibi gözüküyor. Kullanıcılar izledikleri içeriklerin önemli kısmını sesli asistan aracılığıyla kontrol edebilecek. Buna ek olarak, Siri’nin varlığı sayesinde yeni Apple TV, evrensel aramaları da kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER