Eğlence

Apple TV kanallarını bir paket içinde sunmayı değerlendiriyor

apple orijinal tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tvApple TV servisi oluşturma konusundaki planlarında aradığı sonuca ulaşabilmiş değil. Ancak şirket bu hedeften kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor. B planını uygulamaya koyacağı söylenen Apple’ın hâli hazırda servisleri üzerinden izlenebilen ücretli TV kanallarını tek bir pakette izleme imkanını sunacağı iddia ediliyor.

Recode sitesinde yer alan habere göre; Apple’ı sunacağı pakette HBO, Showtime ve Starz gibi kanallar bir arada bulunacak. Hâli hazırda ABD’de bu 3 kanalı izlemenin bedeli 35 doların üzerine çıkıyor. Apple’ın paketinin fiyat konusunda bir avantaj sunup sunmayacağı bilinmiyor. Ancak Apple’ın asıl odak noktasının rahat erişim olacağı söyleniyor. Şirketin paketi mevcut uygulama koleksiyonundan farklı olarak bağımsız bir ürün biçiminde sunabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Teknoloji devinin henüz pakete dair bir anlaşma yapmadığı konuşuluyor. Recode’un haberinde adı geçen televizyon kanallarından da şimdilik bir açıklama gelmiş değil.

Apple TV hamlesinde B planıyla daha hızlı ilerleyebilir

Ancak Apple’ın B planını uygulamasının tam teşekküllü bir TV abonelik servisi oluşturmasından daha kolay olacağı rahatlıkla söylenebilir. Üç kanalın da hâli hazırda internet üzerinden yayıncılığı benimsemiş olması, Apple’ın işini kolaylaştırabilir. İnternet ile henüz tam kucaklaşamamış geleneksel kanalları Apple’ın önerdiği tarzda anlaşmalara ikna etmek ise biraz fazla zaman alıyor.

İLGİLİ HABERLER