Teknoloji

Apple TV jailbreak dördüncü nesil cihaz için ilk kez çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tv jailbreak

Apple bu hafta başında dördüncü nesil Apple TV cihazı için tvOS 9.2 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak set üstü cihazınızı hemen güncellemek istemeyebilirsiniz, çünkü korsan grubu Pangu tarafından hazırlanmış ilk Apple TV jailbreak çözümü yayınlandı. Bu jailbreak sadece tvOS 9.0 ve 9.0.1 sürümüyle çalışan cihazlarda çalışıyor.

Jailbreak’i yüklemek için sadece Apple TV sahibi olmak yetmiyor, aynı zamanda bir Mac bilgisayara, USB-C kablosuna ve Xcode yazılımının bir kopyasına ihtiyaç var. Daha sonra Pangu’nun web sitesine gidip jailbreak dosyasını indirmelisiniz. Bunun ardından Apple TV jailbreak işlemi kolay şekilde gerçekleştiriliyor. Hatırlatmalıyız ki, işlem sonrasında yükleyeceğiniz resmi olmayan üçüncü taraf uygulamaların sorumluluğu ve riskleri size ait.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple TV (2015) İncelemesi

Jailbreak işlemini yaparak iOS’te Apple tarafından onaylanmamış yığınla uygulamayı cihazınıza kurabilirsiniz. Her uygulama Apple’ın katı uygulama tasarım yönergelerini geçemeyebiliyor ve cihazın çalışma şeklini temel seviyede değiştirebiliyor. Dördüncü nesil Apple TV için çıkan ilk jailbreak olduğu için, geliştiricilerin set üstü cihazın yeteneklerinden sonuna kadar yararlanan uygulamalarını görmek için biraz daha beklemek gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER