EğlenceManşetler

Apple TV’lerin kurulumu için bir iPhone’u cihaza dokundurmak yetiyor

Yeni bir Apple TV kurmak daha da kolay hâle geliyor. Kullanıcılar bundan böyle tüm kurulum işlemini sadece bir iOS 7 cihazını hafifçe tıklatarak gerçekleştirebilecek, menüler içinde yukarı aşağı kaydırma yapma veya tıklama gibi zahmetler ortadan kalkıyor.

apple-tv-1080p-00011

Söz konusu işlem kapsamında kullanıcının Wi-Fi ağı ve şifresi, iTunes Store hesap bilgileri, dil ve bölge tercihleri medya oynatıcısına otomatik olarak gönderilecek. Süreç her iki cihazın Bluetooth üzerinden birbirine bağlanmasıyla gerçekleşiyor ve Apple’ın yeni iBeacon teknolojisini kullanan iPhone ve iPad’lerin neler yapabileceğini gösteren ilk uygulamalardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

iBeacon kapsamında düşük güç tüketimli Bluetooth bağlantı noktaları oluşturuluyor ve bunlar basit işlevlerin gerçekleştirilmesi için kullanılıyor. Bu teknolojiyi NFC’ye alternatif bir teknoloji olarak düşünmek mümkün.

apple-tv-bluetooth-kurulum-260913

Geçtiğimiz temmuz ayında sızan Apple TV beta sürümü bu özelliğin varlığını işaret ediyordu, ancak en son Apple TV yazılım güncellemesiyle birlikte çoğu kullanıcıya ulaşmaya başlıyor. Sadece Apple TV’nin en son nesil versiyonunda kullanılabilen bu özellik son birkaç yıl içinde çıkmış birçok iOS cihazı tarafından destekleniyor.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER