Eğlence

Apple TV+, IMDb puanlarında rakiplerini solladı

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple TV+, bundan beş yıl önce duyurulmuştu. Platformun içerik katalogu rakipleri kadar geniş olmasa da, sunulan dizi ve filmler pek çok ödül kazanmıştı. Self Financial tarafından yapılan bir çalışma, Apple’ın platformunun dizi ve film severlerin en çok önem verdiği sitelerden biri olan IMDb’deki puanlarıyla rakiplerini geride bıraktığını gösteriyor.

Çalışma kapsamında TV+’ın yanı sıra ABD’de faaliyet gösteren Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, Hulu, Peacock, HBO Max ve Paramount+ gibi platformlarda sunulan içeriklerin IMDb puanları analiz edildi.

İçerik kütüphanesinin büyüklüğüne bakıldığında, Amazon Prime Video 13827 film ve diziyle segmentte lider konumda bulunuyor. Bu rakam, ikinci sırada yer alan Netflix’in iki katından fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. TV+ ise yalnızca 271 içerikle en küçük katalogu sunuyor.

Ancak Apple’ın yayın platformu, en küçük kataloğa sahip olmasına rağmen, en azından IMDb’ye göre içerik açısından en iyi ortalama derecelendirmeye sahip olarak öne çıkıyor. Platformun ortalama puanı 10 üzerinden 7.01 oluyor. Araştırmada şaşırtıcı olmayan bir şekilde Emmy ödüllü Ted Lasso dizisinin en yüksek puan alan içeriklerden biri olduğu belirtiliyor.

Apple TV+, çocuklar için de en iyi platform

Çalışma yayın platformlarının farklı yönlerine de ışık tutuyor. Örneğin, çocuklar için en iyi platformun, sınırlı kataloguna rağmen, TV+ olduğu görülüyor. Apple’ın platformuna spor içeriği getirme çabalarına rağmen Netflix’in en yüksek reytingli spor ve teknoloji içeriklerini sunması da dikkat çeken bir diğer nokta oluyor.

İLGİLİ HABERLER