Eğlence

Apple TV için VLC uygulamasının çalışmalarına başlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-150915

VLC’nin geliştiricileri ücretsiz olarak dağıtılan popüler uygulamayı yeni Apple TV’ye getirmek için kolları sıvadı. VideoLAN’ın lider geliştiricisi Jean-Baptiste Kempf, blogunda yayınladığı yazıda geliştirme ekibinin şu anda proje üzerinde çalışmakta olduğunu, ancak uygulamanın henüz erken aşamalarda bulunduğunu kaydetti.

Geliştirici, nihayet yeni tvOS için gerekli VLCKit’in geliştirilmesi için kodların birleştirilmesine başlandığını, ancak işlerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu, buna rağmen video oynatma işlevini çalıştırdıklarını belirtti.

Bir medya uygulaması olan VLC kullanıcıların ses ve video dosyalarını geniş yelpazede bir format desteğiyle birlikte oynatmasını sağlıyor. Medya dosyalarını oturma odasındaki TV’den oynatma imkanı sunan TV uygulaması Amazon Fire TV ve Android TV gibi platformlarda yerini almıştı. Yeni başlayan çalışmaların sonunda yeni Apple TV’de de VLC kullanılabilir olacak.

Apple TV’de çalışmalara başlama noktasında VLC yalnız değil. Bir başka popüler multimedya uygulaması olan Plex, Apple TV desteğini sunacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER