EğlenceManşetler

Apple TV için daha büyük planların ipuçları veriliyor

apple-tv-1080p-00011

Apple’ın WWDC 2015 etkinliğinde yeni bir Apple TV tanıtabileceği bir süre önce konuşulmaya başlamış, ancak etkinliğe kısa bir süre kala Cupertino merkezli şirketin bu planlarını ertelediği belirtilmişti. Etkinlikte Apple TV’den bahsedilmemesi erteleme haberlerini doğrulasa da, Apple’ın yazılımcı araçları Apple TV için daha büyük planların olduğu ipucunu veriyor. Görünen o ki, Apple TV’deki kanalların yanına pek yakında uygulamalar da eklenecek.

MacRumors sitesinin haberine göre, Apple uygulama geliştiricilerine bir süredir Apple TV’lerini ve geliştirici hesaplarını bağlama imkanı veriyor. Böylelikle geliştiricilerin yeni Apple TV yazılımlarının beta sürümlerine erişmesinin önü açılıyor. Apple TV’nin kimi zaman iOS’in yeni özelliklerini paylaşması nedeniyle yazılımcıların yeni Apple TV yazılımına erkenden erişmesi kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Ancak son değişikliklerde dikkat çeken esas nokta, Apple TV’nin yazılımcılara iPhone, iPad ve Apple Watch için verilen test sıralarıyla aynı sayıda test sırası alması oluyor. Söz konusu cihazların binlerce üçüncü taraf uygulamayı çalıştırdığını hatırlatmakta fayda var.

Apple, Apple TV’ye daha fazla uygulama getirmeyi planlamıyorsa verilen test sırası sayısı oldukça abartılı duruyor. Şirketin tüm cihazlara 100 test sırası vererek kolay bir yolu tercih etmiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Apple’ın oturma odası cihazı konusundaki büyük hedeflerinin aylardır konuşulduğu dikkate alınınca uygulama sayısının artma ihtimali kulağa daha mantıklı geliyor.

İLGİLİ HABERLER