Teknoloji

Apple TV için Bluetooth klavye desteği yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple TV sahipleri, kutu içinden çıkan basit uzaktan kumandanın yanı sıra iOS cihazlarını da Remote uygulaması aracılığıyla uzaktan kumanda gibi kullanma, sanal klavyeden yararlanarak daha kolay bir şekilde yazı yazma fırsatına sahip. Görünüşe göre, sanal klavye desteği çok yakında genişleyecek ve Bluetooth özellikli klavyelerle de Apple TV’yi kontrol etmek mümkün olacak. Bu özelliğin iOS 6.1 ile birlikte gelmesi bekleniyor. İpucuna ise Apple TV’ye ait en son beta sürümünde rastlandı.

Apple TV’nin ayarlarına eklenen yeni bir Bluetooth menüsü Apple TV’nin kablosuz klavyeyle kontrol edilebileceği anlamına geliyor. Bu durumda yazı yazmak için uzaktan kumandaya veya bir iOS cihazına ihtiyaç kalmayabilir. 9to5Mac’in de belirttiği gibi klavye yardımıyla içerikler arasında gezinmek ve yazı yazmak bin kat daha kolay hâle gelecek. Ne var ki, şu an için görüldüğü kadarıyla Bluetooth eşleme özelliğinin kapsamı biraz kısıtlı gibi görünüyor. Bakıldığında Bluetooth bağlantısı üzerinden sadece klavyeler destekleniyor gibi görünüyor. Yani Apple TV ile Bluetooth destekli fare veya hoparlörün eşleştirilmesi şu an için mümkün değil gibi.

Belki de klavyeler sunulacak Bluetooth desteği için sadece bir başlangıçtır. Gelecekte bu desteğin kapsamının genişlediğini görmek tabii ki mümkün. Belki de üçüncü taraf aksesuar üreticileri de Apple TV için uzaktan kumandalar üretmeye başlayabilir. Bluetooth destekli klavye kullanma özelliği sadece ikinci ve üçüncü nesil Apple TV kutularıyla kullanılacak. Birinci nesil Apple TV sahibi olanlar ise bu kapsamın dışında olacak.

İlgili >> 9to5Mac

[Görsel – 9to5Mac]

İLGİLİ HABERLER