Eğlence

Apple TV+ içeriklerine müdahale iddiasına yanıt verdi

apple app store avrupa birligi

Apple‘ın yeni çevrimiçi içerik platformunun hazırlık çalışmaları; şirketin İnternet, Yazılım ve Servislerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından yönetilen ekiple yürütülüyor. Son günlerde bir medya turuna çıkan Cue, Apple TV+’ta nelerle karşılaşacağımız konusunda ipuçları veriyor. Son olarak GQ‘ya konuşan tecrübeli yönetici, dikkat çekici bir söylentiye de yanıt verdi. Apple başkan yardımcısı, şirketinin TV içeriklerinin senaryosuna müdahale ettiği iddiasını yalanladı.

Söz konusu iddia, ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında The Wall Street Journal tarafından gündeme taşınmıştı. Apple’ın TV servisi için hazırlanan ilk projelerden biri olan ve Dr. Dre’nin hayatını anlatan “Vital Signs” isimli dizinin bazı yöneticiler tarafından beğenilmediği iddia edilmişti. Şirketin CEO’su Tim Cook’un da diziyi “fazla şiddetli” bulduğu öne sürülmüştü. Apple ve içerik ekipleri arasında başka tartışmaların da yaşandığı ve bu tartışmalar sonucunda “İnanılmaz Hikayeler” dizisinin showrunner’ı (baş sorumlusu) olarak görev yapan Bryan Fuller’ın projeden ayrıldığı da iddia edilmişti. Fuller’ın Black Mirror tarzı bir dizi yaratmak istediği, Apple’ın ise daha “aile dostu” bir içerik istediği öne sürülmüştü.

Cue, GQ’ya verdiği röportajda senaristlere ve proje sahiplerine baskı yaptıkları iddiasını yalanladı. Tecrübeli yönetici, “Bizim tarafımızdan senaryolara en ufak bir müdahale yapılmadı. Size bunun garantisini verebilirim. Ne yaptığını bilen insanları rahat bırakıyoruz” şeklinde konuştu. Cue, The Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada ise kendileri için yeni bir sahaya girdiklerini belirtmiş ve şirketin en iyi içerikleri üretme konusunda ilk olma gibi bir zorunluluğunun olmadığını ifade etmişti. Apple başkan yardımcısı, şirket olarak bu işi en iyi şekilde yapacak profesyonelleri bulduklarını dile getirmişti.

Cue, Apple’ın senaryolara müdahale etmediği konusunda kendinden oldukça emin konuşuyor. Ancak bu açıklama, Apple’ın platformlarında “aile dostu içerik” konusuna özel önem verdiği gerçeğini değiştirmiyor. Bu da şirketin TV servisine yönelik beklentileri bir nebze de olsa şekillendiriyor. Apple TV+’taki içeriklerde cinsellik ve şiddet dozunun Amazon veya HBO’nun içerikleri kadar yüksek olması beklenmiyor.

Apple, TV platformundaki içeriklerde önceliği nicelik yerine niteliğe vermeyi planlıyor. Orijinal içerik sayısını yüksek tutmak gibi yaklaşım içinde olmayan şirket, bu konuda Netflix’ten farklı bir yaklaşım izleyecek. Netflix ise büyük bütçeli prodüksiyonlar konusundaki yaklaşımını değiştirmeye hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER