EğlenceManşetler

Apple TV güncellendi, paylaşılan Fotoğraf Yayını ve ana ekran düzenleme desteği geldi

Geçen hafta iOS cihazlarını güncelleyen Apple bu haftanın başıyla birlikte multimedya cihazı Apple TV’yi güncelledi. Gelen son güncellemeyle birlikte Apple TV sahipleri iOS 6’nın en büyük yeniliklerinden bir tanesi olan Paylaşılan Fotoğraf Yayınları desteğini kazanmış oldu. Artık kullanıcılar kendi Apple ID kimliklerine gönderilen herhangi bir Fotoğraf Yayını paylaşım davetini kabul edebilecek, paylaşılan fotoğrafları görüntüleyip bunlara yorum bırakabilecek. Bunun yanı sıra kendisi de paylaşılan Fotoğraf Yayınları oluşturabilecek.

Apple TV’ye son güncellemeyle gelen en önemli yeniliklerden bir tanesi de birden fazla iTunes hesabıyla kullanıcı girişi yamak oldu. Artık kullanıcılar her defasında tek bir hesapla giriş yapıp o hesap altından satın alınan, kiralanan veya paylaşılan içeriğe ulaşmak yerine birden fazla hesabın girişini tek bir seferde yapacak ve bu hesaplar ile satın alınan veya kiralanan içeriğe hızlı bir şekilde erişebilecek.

Apple TV’nin ana ekranında bazı özelleştirmeler yapmak isteyenler de bu güncellemeyle mutlu olacak. Uzaktan kumandanın “seç” tuşuna bir süre basılı tutulduğunda ikonları iPhone’da olduğu gibi yeniden sıralamak artık mümkün. Bu arada Apple TV’nin bazı Airplay özellikleri de geliştirildi. Artık ses içeriğini diğer Airplay destekli hoparlörlere aktarmak mümkün oluyor. Eğer TV’nizden daha iyi ses kalitesi sunan Airplay destekli hoparlörleriniz varsa, sesi TV yerine bunlardan duymayı mümkün hâle getirebilirsiniz.

Güncellemeyle birlikte ufak tefek değişiklikler de sunuluyor; yeni ekran koruyucu animasyonları, fragmanlara eklenen filmlerin vizyona giriş tarihleri ve geliştirilmiş alt yazı desteği bunların arasında yer alıyor. Apple TV’nin bu güncellemesi sadece ikinci ve üçüncü nesil Apple TV’ler için sunuluyor. Güncellemeyi yüklemek isteyenlerin ayarlar menüsü altında bulunan genel sekmesi altına gitmesi ve burada yer alan yazılım güncelleme aracını çalıştırması gerekiyor.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER