Eğlence

Apple TV’ye yazılım güncellemesiyle HomeKit desteği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-1080p-00011

Apple TV ağa bağlı evlerin yönetimi için en iyi platformlardan biri olabilir. Apple’ın dün yayınladığı yazılım güncellemesiyle birlikte bu cihaza HomeKit desteği geldi. Böylelikle Apple TV set üstü cihaz sahipleri evlerini sadece akıllı telefonlarından değil, televizyonlarından da yönetme şansına kavuştu.

HomeKit ile ilgili detaylar ilk kez geçtiğimiz haziran ayındaki WWDC 2014 etkinliğinde açıklanmıştı. HomeKit desteği iCloud ve CloudKit’i omurga olarak kullanıyor, Anahtar Zinciri sayesinde de eşlenmiş şifrelerin her yerden kolaylıkla ve güvenilir şekilde ulaşılabilir olmasını mümkün kılıyor.

Apple TV üzerinden iCloud’a giriş yapan kullanıcılar set üstü kutularını uzaktan erişim cihazı olarak kaydedebiliyor. Bu sadece HomeKit destekli ev gereçlerini kontrol etme kontrol etme imkanı sağlamıyor, onları oturduğunuz yerden yönetmenize izin veriyor.

HomeKit desteğine Apple TV’de yer verilmesini Apple TV donanımının güncellenmesi izleyebilir. Apple iki yılı aşkın zamandır Apple TV cihazını yenilemedi. CEO Tim Cook’un sürekli olarak Apple TV’ye verdikleri önemin arttığını belirttiği bir ortamda bu cihaza da bir yenilemenin gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER