EğlenceManşetler

Apple TV güncellemeyle birlikte Bluetooth klavye desteği kazandı

iPad, iPhone ve iPod touch için iOS 6.1 güncellemesini çıkaran Apple oturma odalarını da ihmal etmedi ve Apple TV’yi de güncelledi. Gelen en büyük yenilik muhtemelen Bluetooth klavye desteğinin eklenmesi oldu. Zaten Apple TV’ye Bluetooth klavye desteğinin ekleneceğine dair ipuçları haftalar öncesinde verilmişti.

apple-tv-guncelleme-280113

Bir iPad veya iPhone sahibi olanlar App Store üzerinden indirebilecekleri Remote uygulaması sayesinde tablet veya akıllı telefonlarını klavye gibi kullanabiliyordu; ancak bu cihazlara sahip olmayanların yazı yazarken Apple TV ile birlikte gelen uzaktan kumandayla idare etmesi şarttı. Bluetooth klavye desteğinin gelmesiyle birlikte bu tarz bir aksesuarı Apple TV ile eşlemek ve daha kolay yazı yazmak mümkün olacak. Güncellemeyi yapan kullanıcılar Ayarlar uygulaması altına Bluetooth şeklinde yeni bir bölüm görecek. Bu bölüm üzerinden bir Bluetooth klavyeyi Apple TV’ye tanıtmak mümkün olacak.

apple-tv-guncelleme-bluetooth-280113

Apple iTunes Match ve iTunes 11 ile birlikte duyurulan “Sıradaki” adlı içerik sıralama işlevinde yaptığı bazı değişiklikleri ve iyileştirmeleri de Apple TV için sunulan güncellemelere ekledi. Yazılım güncellemesi kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleşiyor. İkinci veya üçüncü nesil Apple TV sahibiyseniz, Ayarlar uygulaması altında yer alan yazılım güncelleme bölümü üzerinden en son sürümü Apple TV’nize indirip kurabilirsiniz.

İlgili >>9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER