Eğlence

Apple TV gelecek yılın sonunda üç farklı ekran büyüklüğüyle birlikte gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın oturma odasına yönelik hobi niteliğindeki açılımı olan Apple TV set üstü cihazının ötesine geçip gerçek bir TV’yi piyasaya süreceğine dair söylentiler son zamanlarda sıklaştı. Son gelen haberlere göre söz konusu TV’nin üretimini büyük bir Japon şirket gerçekleştirecek. Beklenen Apple TV cihazı üç farklı ekran büyüklüğünde gelecek.

Apple TV’nin 32 inç ve 55 inç’lik versiyonlarının bulunacağına kesin gözüyle bakılırken üçüncü boyutun ne olacağı gizemini koruyor. Aslında 42 inç’lik bir model bu iki büyüklüğün arasında iyi bir denge kurması açısından mantıklı bir seçim olur. Japonya’dan haber uçuran kaynaklar Apple TV’lerin Samsung, LG ve Sony gibi üreticilerin çıkardığı yeni nesil akıllı TV’lere rakip olacağını işaret ediyor. Yeni Apple TV’lerin iPhone 4S ile birlikte tanıştığımız Siri sesli komut sistemini de barındıracağı iddia ediliyor.

Siri, Apple TV’nin yönetimi konusunda önemli bir yer tutacak. Siri’nin doğrudan TV üzerinde çalışacağını söyleyenlerin yanı sıra bu komutların iPhone 4S veya gelecekte çıkacak Siri destekli Apple cihazları üzerinden de girileceğini söyleyenler var. Bu arada şu anda Remote adı verilen Apple uygulamasıyla iPhone veya iPad üzerinden Apple TV set üstü cihazları nasıl kontrol ediliyorsa, benzer bir durum Apple TV’nin çıkması durumunda da gerçekleşebilir.

Gene Munster adlı bir analist Apple’ın beklenen TV’sinin iTV adını taşıyacağını iddia ediyor. Ancak iTV adıyla İngiltere’de faaliyet gösteren bir medya kuruluşu bulunuyor. Her ne kadar çakışan isimlerin sahiplerini isim haklarını kendisine vermesi konusunda tecrübesi olsa da, iTV adının kullanım hakkını almak pek kolay olmayacaktır. Söz konusu cihazın gelecek yılın sonlarında çıkacağı tahmin ediliyor.

İlgili – Smarthouse

İLGİLİ HABERLER