EğlenceManşetler

Apple TV’ye dikte özelliği geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-2015-inceleme-15

Apple diğer tüm yazılım platformları gibi tvOS için de yeni bir beta sürümü yayınladı. Bu yeni sürüm Apple TV için uzun zamandır beklenen özelliklerden bir tanesini, sesle dikteyi getiriyor.

Dördüncü nesil Apple TV kullanıcılarının başlangıçtaki en büyük şikayetlerinden bir tanesi metin girişiyle ilgiliydi. Video cihazı belirli ülkelerde Siri’yi destekliyor, ancak sesle yazdırma, diğer bir deyişle dikte ektirmeyi desteklemiyor. Bu durum da metin girişini zahmetli hâle getiriyor.

Apple tvOS 9.2 beta 3 ile birlikte dikte özelliğini etkinleştirdikten sonra, kullanıcılar Siri destekli uzaktan kumandaya konuşarak metin girişi yapabilecekler, sanal klavyedeki harfleri girmek için kumandanın dokunmatik izleme dörtgeni üstünde sürükleme veya tıklama hareketlerine gerek kalmayacak.

apple tv dikte

Dikte özelliği kullanıcı adı ve şifrelerin söylenmesi için de kullanılacak. Bunun yanı sıra arama kutucuklarında hızlı kelime girişi de yapılabilecek. Dikte özelliğinin Siri’nin desteklediği tüm diller için açık olacağı söyleniyor. Bununla Apple TV’deki Siri özelliğinin mi, yoksa Apple iOS cihazları genelindeki Siri’nin mi kastedildiği bilinmiyor. Eğer ikincisi geçerli olursa, o hâlde dikte özelliği Türkçe olarak da kullanılacaktır.

Ayrıca güncellemeyle birlikte App Store içeriğini Apple TV arayüzündeki herhangi bir yerden aramak mümkün oluyor. Bunun için Siri butonuna basmak, daha sonra “App Store’da Plex uygulamasını ara” veya “App Store’da hangi oyunlar var?” gibi komutlarla veya sorularla seslenmek yeterli olacak. Ne var ki, bu özellik başlangıçta Türkiye’de sunulmayacak gibi görünüyor.

tvOS güncellemesi Bluetooth klavye eklemekle ilgili olarak uzun zamandır devam eden şikayetlere de çözüm olabilir. Aynı zamanda iCloud Fotoğraf Arşivi ve Live Photos destekleri de yolda. Bunun yanı sıra iOS’te olduğu gibi Apple TV ana ekranında da uygulamaları gruplandırmak yenilikler arasında görünüyor.

Apple TV için tvOS 9.2 güncellemesinin en erken önümüzdeki ay gelmesi bekleniyor. Apple muhtemelen bu güncellemeyi 15 Martta düzenleyeceği söylenen etkinliğin hemen ardından yayınlayacak.

İLGİLİ HABERLER