Eğlence

Yeni Apple TV kendisine özel bir uygulama mağazasıyla birlikte geliyor

apple-tv-uygulama-090915-1
Görsel: The Verge

Dördüncü nesil Apple TV’yi tanıtan Apple, ortaya bugüne kadarki set üstü kutularından oldukça farklı bir ürün koydu. Apple TV’deki değişimde donanım önemli bir rol oynasa da, yazılım kısmında da özel App Store’un varlığı göze çarpıyor.

Yeni arayüzü ve yeni işletim sistemi tvOS sayesinde seleflerine kıyasla bir hayli hızlı olacağa benzeyen yeni Apple TV, şirketin CEO’su Tim Cook’un “Televizyonların geleceği” olarak nitelediği uygulamalar aracılığıyla da fark yaratmayı hedefliyor.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

iTunes TV, iTunes Movies ve Apple Music gibi mevcut uygulamalar, yeni Apple TV’ye uygun olarak yeniden tasarlanırken, yazılımcılar mevcut kodlarından tvOS’i kullanarak Apple TV’ye uygulama hazırlamak için faydalanabilecek. Netflix, HBO ve Hulu uygulamalarını barındıracak olan Apple TV, Disney Infinity ve Guitar Hero gibi oyunları da kullanıcılarına ulaştıracak.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Yazılımcılar yeni Apple TV için uygulama geliştirmeye bugün itibarıyla başlayabilecek. Bunun için tvOS’in yazılımcı betası hemen yayınlanacak. Yeni Apple TV’nin ekim ayında satışa sunulmasıyla birlikte Apple TV’nin App Store’una dair daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER