Eğlence

Apple TV Android TV uygulamasından satın alma ve kiralama seçenekleri kalktı

apple tv android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Android TV cihazlarında bulunan Apple TV uygulaması aracılığıyla film kiralama veya satın alma seçeneğini kaldırdı. Bu durum 2020 model Chromecast ile Sony, TCL ve diğerlerinin son TV’leri gibi Google TV çalıştıran cihazları etkiliyor.

FlatPanelsHD ve 9to5Mac tarafından belirtildiği gibi, önceden uygulama içinde var olan, içeriği doğrudan kiralama veya satın alma özelliği kaldırıldı. The Verge ise cihaz üzerinden doğrudan Apple TV Plus aboneliğini başlatmaya da artık izin verilmediğini tespit etti.

Bunun yerine kiralama, satın alma ve Apple TV Plus abonelikleri için insanları Apple ürünlerine veya diğer akış cihazlarına yönlendiren bir “Nasıl izlenir” düğmesi bulunuyor. Bu değişiklikler henüz Apple’ın, kaldırıldığı belirtilen işlemlerin hâlâ destekleniyor olarak listelendiği Android TV destek sayfasına yansıtılmamış görünüyor. Nvidia Shield sahipleri, kiralama ve satın alma kayıplarını ilk olarak birkaç gün önce fark etmeye başlamıştı.

Uygulamanın üst gezinme panelinde, önceden var olan “Filmler” ve “TV Şovları” bölümleri (veya bazı durumlarda “Mağaza”) kaldırılarak yalnızca Şimdi İzle, Apple TV Plus (yurt dışında) ve Kitaplık seçenekleri gösteriliyor. Aynı film ve TV şovu listelerinin tümü hâlâ mevcut ve aranabilir durumda bulunuyor. Ancak, açtığınız herhangi bir içerikte, artık tek seçenekler “Nasıl izlenir” düğmesi ve “Sıradaki’ye ekle” seçeneği oluyor.

Apple TV uygulaması ilk olarak 2020’nin sonlarında belirli Android TV cihazlarına gelmeye başladı ve geçtiğimiz haziran ayında platformda yaygın olarak kullanılabilir hâle geldi. Bir yıldan kısa bir süre sonra, Apple şimdi doğrudan kiralamaları, satın almaları ve abonelikleri geri çekiyor ve uygulamayı başka bir yerde ödediğiniz içerik için bir portal olarak hizmet verecek hâle getiriyor. Apple, web sitesinde “Tüm aygıtlar, aygıt üzerinden işlem yapılmasını desteklemez. Bu nedenle, şov veya kanalları doğrudan satın alamayabilir, kiralayamayabilir ya da bunlara abone olamayabilirsiniz. Ancak zaten diğer aygıtlarda satın almış veya kiralamış olduğunuz ya da abone olduğunuz öğeleri izlemek için Apple kimliğinizle giriş yapabilirsiniz.” diyor.

Android TV uygulamasıyla, mevcut arşivinize ve başka bir cihazda satın aldığınız ya da kiraladığınız tüm filmlere ve diğer içeriklere erişmeye devam edebilirsiniz.

Bu değişikliğin nedeni resmi olarak açıklanmasa da, Apple’ın bundan böyle Google’a her bir uygulama içi satın alma nedeniyle komisyon ödemek istemediği için bu adımı attığı tahmin ediliyor. Değişiklikten sonra Samsung ve LG markalı akıllı TV’lerde, Xbox ve PlayStation oyun konsollarında ve elbette Apple’ın kendi ürünlerinde kiralama veya satın alma imkanı korunmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER