Eğlence

Apple TV açılımında iMac test ortamı işlevi görecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2012 yılında daha geniş kapsamlı bir TV açılımı yapacağı bir süredir konuşuluyor. Herkes oturma odalarına giriş yapacak büyük ekran TV beklentisinde, ancak bir analist Cupertino’nun iMac tarzında bir hepsi-bir-arada cihaz çıkarıp bunun içine Apple TV ve iCloud işlevlerini entegre edebileceğini düşünüyor.

Wedge Partners analisti Brian Blair, yatırımcılara gönderdiği notunda 27 inç’lik iMac’in bu amaçla çıkabileceğine dikkat çekti. 2012’nin ilk yarısında çıkması beklenen yeni iMac serisi sayesinde Apple daha büyük bir ürün çıkarmadan önce pazarı ve hedef kitleyi test edebilir. Söz konusu cihazda yukarıda belirttiğimiz gibi iCloud ve Apple TV işlevleri bulunacak. Blair, Apple’ın 27 inç’lik model ile işe başlayıp daha sonra 32 inç’e geçiş yapabileceğini, bunu ise 42, 50 ve 55 inç’lik modellerin izleyebileceğini düşünüyor. Birkaç gün önce de Apple’ın aralarında 32 ve 55 inç’lik modellerin de bulunduğu üç Apple TV modelini 2012 yılı sonu itibariyle çıkaracağını iddia eden dedikodu yayılmıştı.

Söz konusu TV’nin kumandası konusunda çeşitli beklentiler var. Biliyorsunuz, söz konusu Apple olunca insanlar ister istemez yenilikçi bir yaklaşım arıyor, şirkete geleneksel TV kumandasını yakıştıramıyor. Apple’ın TV’yi kontrol etmek için Siri’yi, yani iPhone 4S ile birlikte sunulan sesle komut sistemini kullanabileceği belirtiliyor. Öte yandan muhtemel bir Apple televizyonu barındıracağı AirPlay desteği sayesinde iPad, iPhone ve MacBook gibi cihazlardan içerik akışına da izin verecektir. Apple’ın son günlerde Siri için yeni mühendisler aradığına dair bir ilân çıkarması da şirketin Siri’yi diğer cihazlarına enjekte etme projesinin bir adımı olarak yorumlanıyor.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER