Teknoloji

Apple TV 5.2 için seas0npass jailbreak aracı çıktı, aTV Flash güncellendi

Son çıkan 5.2 versiyonuyla birlikte Apple TV Bluetooth klavye desteği ve “Sıradaki” olarak adlandırabileceğimiz çalma listesi desteğini kazanmıştı. Bu sürümün çıkışından sadece birkaç hafta sonra çıkan son jailbreak yazılımıyla birlikte Apple’ın oturma odası eğlence cihazının kapasitesini artırmak isteyenlere de gün doğdu. Bu arada kullanıcıların Apple TV’ye özel ayarlar kurmasını ve cihaz ile internette gezinmesini mümkün kılan aTV Flash yazılımı da 5.2’yi destekler hâle geldi.

apple-tv-jailbreak-140213

Apple’ın Bluetooth klavye desteğini eklemesine paralel olarak aTV Flash’a da aynı destek eklendi. Böylelikle kullanıcılar standart uzaktan kumanda yerine Bluetooth destekli bir klavye kullanarak Apple TV kullanıcı arayüzünde gezinebilecek, yazı girişini doğrudan klavye üzerinden gerçekleştirebilecek. Bunun dışında DVD oynatma, yedeklemeler üzerinde yapılan çeşitli iyileştirmeler, hata düzeltmeleri ve genel performans artırımları da yeni sürümün özellikleri arasında yer alıyor.

Yeni jailbreak sürümünü yüklemek isteyenlerin öncelikle sistemlerinin yedeğini almaları, daha sonra da seas0npass’in en son sürümünü çalıştırarak Apple TV’nin 5.2 versiyonuna güncelleme yapmaları gerekiyor. Bu işlemin ardından aTV Flash’ın 2.2 numaralı versiyonunu yüklemek an meselesi, sonrasındaysa daha önce kaydedilen ayarların sisteme tekrar geri yüklenmesi kalıyor.

Eğer Apple TV’nizin mevcut hâli sizi tatmin etmiyorsa bu jailbreak işlemini uygulayarak set üstü cihazın yeteneklerini artırabilirsiniz. Tabii ki, bu işe girişmeden önce risklerin varlığını kabul etmeniz ve ne yaptığınızı bilmeniz gerekiyor. Ne de olsa işin ucunda cihazı tamamen kaybetmek gibi bir risk de bulunuyor.

İlgili >> Firecore (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER