Eğlence

Apple TV 4K desteğinin yanı sıra NFC ile birlikte gelebilir

apple tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tvGeçen yıl bu zamanlar dördüncü nesil Apple TV tanıtıldığında, yepyeni bir deneyimin kapısını açmış olmasına rağmen, 4K video desteğini barındırmaması nedeniyle çeşitli çevrelerin eleştirisine maruz kalmıştı. 4K videonun giderek yaygınlaştığı, TV’lerin evlerde daha fazla yer tuttuğu bir ortamda Apple’ın 1080p formatına bağlı kalması garip karşılanmıştı. Görünüşe göre, Apple yepyeni bir Apple TV cihazının hazırlıklarını yapıyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) başvuru belgesinden sızan bilgilere göre, yeni bir Apple TV yolda. Üstelik bu yeni cihaz en az bir yeni özelliği barındıracak gibi görünüyor. FCC teknoloji bakımından kablosuz bağlantı teknolojileriyle ilgilendiği için, Apple’ın inceleme başvurusunda bulunduğu cihazın 4K video desteği barındırıp barındırmayacağını bilmiyoruz. Ancak “A1844” olarak adlandırılan bu cihazın hem Bluetooth hem de NFC desteğine sahip olduğu, gerçekleştirilen testler sayesinde anlaşılıyor.

apple tvBluetooth bağlantısı Apple TV cihazlarında uzun zamandır bulunuyor. Özellikle son nesil cihaz ile birlikte oyun kumandaları ve diğer aksesuarlar da set üstü cihazın sunduğu deneyimde, oyun oynarken yer tutmaya başladı. NFC ise Apple’ın şimdiye kadar Apple TV’de hiç yer vermediği bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Genellikle bir eğlence cihazının NFC desteğine sahip olması, uyumlu akıllı telefonların veya kumanda ya da kulaklık gibi cihazların kolaylıkla eşleştirilmesini sağlıyor. Ancak iPhone’larda NFC teknolojisi sadece Apple Pay’de kullanılıyor. Bu nedenle şirketin medya kutusuna bu kablosuz bağlantı teknolojisini neden eklediğini kestirmek şu an için güç.

Apple TV ekim etkinliğinde tanıtılabilir

Tabii ki, Apple’ın başvurusunu yaptığı cihaz bir set üst kutu da olmayabilir. Ne var ki, bazı ipuçları söz konusu cihazın Apple TV olduğunu işaret ediyor. Gizlenme gereği duyulmayan bir diyagram cihazın altında yer alması tavsiye edilen etiketi gösteriyor. Mevcut kutunun da benzer bir şekli ve video konfigürasyonu bulunuyor. Ayrıca elektriksel güç değerleri de benzer görünüyor.

Tüm işaretler çok yakında yeni bir multimedya cihazının gelebileceğini gösteriyor. Bu cihaz büyük ihtimalle 4K ve hatta HDR video desteği de sunacaktır. Ekim ayında Apple’ın bir etkinlik daha düzenlemesi bekleniyor. O etkinlikte yeni MacBook Pro ile birlikte yepyeni bir Apple TV, hatta belki de iTunes’da 4K video seçeneğinin sunulması gibi yenilikler bizi bekliyor olabilir. Merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER