ManşetlerTeknoloji

Apple TV 4K artık Zoom ile uyumlu

zoom apple tv

Apple TV’nizin daha da kullanışlı bir hale geldiğini duymak isteyenler için harika bir haberimiz var: Şimdi 2. nesil veya daha yeni Apple TV 4K’nızda Zoom kullanabilirsiniz! Dün, AppleInsider, tvOS Uygulama Mağazası’nda sessizce yerini alan “Zoom – Ev TV için” uygulaması hakkında bir gönderi fark etti.

Bu yılın başlarında, Apple’ın tvOS 17 güncellemesi, Apple TV için Süreklilik Kamerası özelliğini etkinleştirdi. Bu sayede, 2. nesil veya daha yeni sürümüne sahip olan herkes, iPhone veya iPad’ini TV’de FaceTime için bir web kamerası olarak kullanabilir hale geldi. iPhone, macOS’taki toplantılar için de aynı işlevi görebiliyor.

Zoom’un yeni uygulamasını kullanmak oldukça basit. Çoğu üçüncü taraf video akış uygulamasına giriş yapmak gibi, telefonunuzda bir eşleştirme URL’si ziyaret ederek TV’de görüntülenen bir kodu giriyorsunuz ya da doğrudan ekranda kimlik bilgilerinizi manuel olarak giriyorsunuz.

Giriş yaptıktan sonra, telefonunuzu bağlamak Apple TV’deki FaceTime ile aynı. Zoom, telefonunuza bağlanmanız için sizi yönlendirecek. Eğer Apple TV’yi birden fazla kullanıcıyla paylaşıyorsanız, yakındaki cihazlarla hesapların bir listesini getirecek ve seçim yaptıktan sonra, telefonunuza bir bildirim alacaksınız, bağlantıyı kabul edin ve toplantınıza başlayabilirsiniz.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde, giriş yaptıktan sonra ekranın nasıl göründüğünü görebilirsiniz. Elimde ikinci bir telefon veya kamera yoktu ve Continuity Camera, fotoğraf çekerken video akışı göndermiyor. Ancak eğer olsaydı, iPhone’un kamera uygulamasını açmadan önce kameranın son gördüğü şey yerine canlı bir yüz görüntüsü görecektiniz.

Zoom Uygulama Mağazası listesine göre, Apple TV uygulaması, uygulamanın diğer sürümlerinden bazı özelliklere sahip olacak. Toplantı başlatma veya katılma, toplantılara insanları davet etme ve toplantı içi sohbetleri görüntüleme gibi özellikler bunlardan bazıları. Android OS ve Sky TV’ler için benzer şekilde adlandırılmış bir uygulama sayfası olmasına rağmen, Zoom henüz Apple TV uygulamasını kendi sitesinde belgelememiş gibi görünüyor. Yine de, uygulamayı kullanmak kolay ve evden çalışıyorsanız ya da ofis toplantı odasında minimal kurulumla bir TV kullanmak istiyorsanız, harika bir özellik olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER