Teknoloji

Apple TV 4K ile gelen yeni uzaktan kumandayı 649 TL’ye satın alabilirsiniz

apple tv 4k uzaktan kumanda

Apple en sonunda bazı kullanıcılar tarafından pek beğenilmeyen Apple TV uzaktan kumandasını yeniledi. Eski kumandada bulunan düğmeleri değiştirirken kafa karıştırıcı dokunmatik yüzeyi terk eden yeni bir versiyon çıkardı. Apple’ın güncellenmiş en yeni Apple TV 4K‘sını satın alacaklar için bu yeni Apple TV Uzaktan Kumanda cihazı kutuda bulunacak. Bu arada Apple, yeni kumandayı 649 TL’lik fiyat etiketiyle ayrı olarak satıyor. Böylelikle müşteriler onu tvOS tabanlı herhangi bir Apple TV ile kullanabilecekler.

Bu, Siri uzaktan kumandası ile birlikte gelen birinci nesil Apple TV 4K veya 2015’te çıkan satılan dördüncü nesil Apple TV’ye sahip olsanız bile, yeni ve geliştirilmiş düğmelere sahip kumandaya yükseltme yapabileceğiniz anlamına gelir.

Bu, özellikle mevcut Apple TV veya Apple TV 4K modellerini kullanan ve cihazlarıyla birlikte gelen Siri uzaktan kumandayı beğenmeyenler için mükemmel bir haber olarak nitelendirilebilir. Apple TV 4K’ya sahip olup, son yıllarda çıkmış olan 120 Hz yenileme hızı ve benzeri özelliklere sahip olan bir TV’yi kullananlar için, en yeni Apple TV 4K’ya geçiş için acele etmeye gerek olmayabilir. Bununla birlikte daha rahat kontrol imkanı elde etmek isterseniz, bu yeni uzaktan kumandayı tek başına satın alabilirsiniz. Tabii ki, fiyatının bir uzaktan kumanda için ortalamanın üstünde olduğunu söylemek gerekiyor.

Yeni Apple TV uzaktan kumandası için ön siparişler, tıpkı Apple TV 4K için olduğu gibi 30 Nisan’da başlayacak. Dağıtımlar da mayıs ayının ikinci yarısında başlayacak.

Bu arada Apple, Siri destekli yeni uzaktan kumandanın içinde U1 konum çipinin bulunmadığını doğruladı. Eğer uzaktan kumandayı koltuk minderleri arasına sıkıştırırsanız, el yordamıyla aramaya devam etmeniz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER