Eğlence

Apple TV 4.4.4 yazılımıyla çalışan set üstü Apple kutuları için jailbreak versiyonu çıktı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’de satılmayan ikinci nesil Apple TV cihazını yurtdışından satın almış veya oralardan getirtmiş kişileri ilgilendiren bir haberimiz var. İkinci nesil Apple TV üzerinde çalışan 4.4.4 numaralı yazılımın jailbreak aracı çıktı. Bu aracı kullanarak Apple TV’sinin zincirlerini kaldıran kullanıcılar set üstü cihazlarında üçüncü taraf yazılımları çalıştırma fırsatı buluyor.

Seas0npass olarak adlandırılan jailbreak aracı pod2g ve NitoTV adlı korsanlar tarafından güncellendi ve 4.4.4 yazılımı yüklü Apple TV’lerde “untethered” jailbreak işleminin yapılmasına olanak sağlar hâle geldi. Jailbreak edilen Apple TV üzerinde hava durumu bileşeni, RSS beslemelerini takip etme, Last.FM üzerinden müzik dinleme gibi uygulamalar gerçekleştirilebiliyor.

Yazılımcılar, jailbreak edilmiş Apple TV’ye daha fazla kategori altında iOS uygulaması sunmak için çalışmalara devam ediyor. Aşağıda bulacağınız örnek videoda ikinci nesil Apple TV cihazı üerinde çalışan iOS uygulamaları görüntüleniyor. @stroughtonsmith, @chpwn ve @TheMudkip rumuzlu iOS korsanlarının bu çalışmalarda büyük katkılarının ve gayretlerinin olduğunu belirtmek gerek.

Video: Apple TV 2G üzerinde iOS Uygulamaları

İlgili – Seas0npass

İLGİLİ HABERLER