Eğlence

Apple TV 360 derece videolarla tanışıyor

apple tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple TV

YouTube ve Facebook gibi internet devleri, son aylarda 360 derece video konusundaki yeteneklerini gözler önüne seriyor. Her iki şirket de, bu konudaki deneylerini farklı platformlar üzerinde gerçekleştirirken; multimedya deneyiminde büyük bir yer tutmaya talip olan Apple TV, söz konusu deneylerin parçası olamamıştı. Ancak bu durum, Littlstar adını taşıyan uygulamanın yayınlanmasıyla değişiyor.

Sanal gerçeklik videoları ve 360 derece videolar için bir ağ işlevi gören Littlstar sayesinde dördüncü nesil Apple TV’de 360 derece video deneyimini yaşamak mümkün oluyor.

Apple TV Littlstar için ilk değil

2014’te kurulan ve yola çıkarken Disney’den de yatırım alan Littlstar, şimdiden oldukça çeşitli 360 derece videolara ev sahipliği yapıyor. Akıllara YouTube’dan ziyade Vimeo’yu getiren platform, kullanıcılardan gelen videoları da kabul etmenin yanı sıra The Wall Street Journal ve Mountain Dew gibi büyük iş ortaklarının içeriklerine de ev sahipliği yapıyor. Littlstar Apple TV öncesinde iOS, Android ve Samsung Gear VR için de uygulama yayınlamıştı.

Littlstar video sayısı konusunda YouTube kadar çeşitlilik sunmasa da, Apple’ın dördüncü nesil set üstü kutusu 360 derece videolar için “doğuştan uygun platform” profili çiziyor. Özellikle Siri’nin varlığı sayesinde 360 derece videolar çok daha kolay kontrol edilebiliyor. Apple’ın yeni nesil set üstü kutusunun sunduğu deneyimin ve keyfin 360 derece videolar sayesinde daha farklı bir noktaya taşınabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER