Teknoloji

Apple TV 120 Hz desteğiyle yenilenebilir

apple tv 4k inceleme

Yeni Apple TV ile ilgili dedikodular son zamanlarda artmış durumda. tvOS 14.5’in son beta sürümünün kodlarında da cihaza dair bazı ipuçları yer alıyor. Bu ipuçları, yeni Apple TV’nin 120 Hz yenileme hızını destekleyeceğinin işaretini veriyor.

Bunun mevcut cihazlara yazılım güncellemeleriyle gelecek bir destek olmadığını belirtmek gerekiyor. Zira bu desteği sunmak için cihazda HDMI 2.1 girişinin bulunması gerekiyor. Apple TV’nin mevcut 4K versiyonunda bu giriş bulunmuyor ve yenileme hızı 60 Hz seviyesinde.

tvOS 14.5 kodunda yeni Apple TV’yle ilgili referanslar PineBoard başlığı altında yer alıyor. Bunun Apple TV’nin arayüzünün şirket içindeki kod ismi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Apple TV’nin hâlihazırdaki en güncel sürümü 2017’nin sonlarında tanıtılmıştı. Cupertino merkezli şirket, Apple TV’yi oldukça seyrek aralıklarla yeniliyor. Şirketin 2019’da Apple TV+’la eş zamanlı olarak Apple TV’yi yenilemesi beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti.

İddialara göre yeni Apple TV, A12 işlemci ve HDMI 2.1 girişiyle gelecek. Ancak bir süre önce cihazda A13 veya A14 gibi daha güçlü bir işlemcinin bulunabileceği iddiası da öne sürülmüştü. Apple’ın tasarımda bir değişikliğe gidip gitmeyeceği de merak edilenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER