Manşetler

Apple Türkiye’de fiziksel mağaza açmak için çalışmalara başlamış

Yolu ABD, Avrupa veya Uzak Doğu’ya düşenler bir şekilde Apple mağazalarından bir tanesine denk gelmiştir. Apple dünyasının sihrini fazlasıyla hissetmenize olanak sağlayan, içinde tüm Apple ürünlerini masalara serilmiş hâlde bulup dilediğiniz gibi kurcalayabildiğiniz, hatta işlerinizi görebildiğiniz, ücretsiz Wi-Fi erişiminden yararlanabildiğiniz bu mağazaların sonunda İstanbul’a geleceği söyleniyor.

Milliyet Gazetesi tarafından bugün geçilen habere göre geçen hafta yurtdışından gelen kalabalık bir Apple ekibi İstanbul’da mağaza için görüşmelere başladı. Aslında İstanbul Taksim’de bulunan Satürn mağazasının içinde açılan bir Apple bölümüyle Apple Mağaza tarzı ilk kez Türkiye’ye gelmişti. Bildiğiniz gibi Apple ürünlerinin resmi dağıtıcısı Bilkom ve Apple kendi mağaza veya mağazalarını açsa da, Bilkom’un faaliyetlerini devam edeceği belirtiliyor.

Apple 2010 yılında Türkiye ofisini açarak ülkemizde doğrudan faaliyetlerine başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda Türkçe basın bültenleri servis etmeye başlayan şirketin bir sonraki adımının fiziksel mağaza olacağının işaretlerini almak güzel. Bu arada yıllardır beklediğimiz iTunes mağazasının Türkiye şubesinin de açılacağı söyleniyor.

Bu arada sizce İstanbul’da bir Apple mağazası için en uygun yer neresi? Yorum alanına cevaplarınızı bekliyoruz.

İlgili – Milliyet

İLGİLİ HABERLER