Manşetler

Apple Türkiye’yi uluslararası garanti kapsamından çıkarıyor

iphone pil değişimi programı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple türkiye garantiYurt dışından bir Apple ürünü satın alanlar, uluslararası garanti imkanı kapsamında bir yıl boyunca ücretsiz tamir, değişim ve benzeri avantajlardan yararlanma fırsatı elde ediyorlardı. Ne var ki, Türkiye’deki kullanıcılar bundan böyle ülke sınırları içindeki Apple mağazalarından veya yetkili servis sağlayıcılarından uluslararası garanti ayrıcalıklarını elde edemeyecekler.

Gelen haberlere göre, Apple Türkiye’yi uluslararası garanti listesinden çıkardı. Henüz Apple Türkiye’den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da, teknik birimden “Dünya çapında ürünlerimiz için sunduğumuz uluslararası garanti artık Türkiye’de geçerli değil. Önümüzdeki günlerde Türkiye’de resmi açıklama yapılacak fakat şimdilik telefonla bizi arayan müşterilerimize bu açıklamayı yapıyoruz.” şeklinde bir bilgilendirme yapılıyor.

Digital Age’in haberine göre, uluslararası garantinin hangi tarihten itibaren geçerli olacağı sorusuna ise, “Bu konuda detaylar henüz belli değil ama bugün itibariyle uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim.” cevabı veriliyor.

Değeri yükselen dolar, bunun yanı sıra artan vergiler ve ücretler, özellikle bir iPhone satın almayı düşünenleri yurt dışındaki Apple mağazalarına veya yetkili satıcılarına yöneltiyordu. Türkiye’den satın alınan ürünlerde verilen iki yıllık garantiye karşın, yurt dışından satın alınan ürünlerde bir yıllık uluslararası garanti kapsamından yararlanmak mümkün oluyordu. Şimdi Apple, bu imkanı Türkiye için ortadan kaldırmış oluyor. Bu da yurt dışından iPhone veya benzeri bir Apple ürünü satın almayı düşünenlerin olumsuz durumlar hanesine önemli bir not olarak düşülüyor.

İLGİLİ HABERLER