Teknoloji

Apple tüm Galaxy akıllı telefon ve tabletlerin Avrupa Birliği genelinde satışını yasaklatmak istiyor

Samsung Galaxy Tab 10.1‘in satışının yasaklanması için Almanya’da karar aldıran Apple şimdi daha geniş kapsamlı bir dava açıyor. Hollanda’da açılan bu dava Samsung Galaxy markalı tüm akıllı telefon ve tabletlerin Avrupa’da satışının yasaklanmasını talep ediyor. Önceki davanın aksine, yeni davayla sadece piyasaya çıkacak olan yeni cihazların engellenmesi değil, piyasada satılmakta olan mevcut ürünlerin de toplatılması amaçlanıyor.

Apple ilk olarak Almanya’da bir mahkemeye şikayette bulunmuş ve Samsung Galaxy Tab 10.1 tabletin satışının engellenmesi için karar aldırmıştı. Başlangıçta bu karar Hollanda hariç tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacaktı, ancak mahkemenin Güney Koreli şirket üzerinde bu kadar geniş kapsamlı bir yasaklama yetkisine sahip olmayabileceğine dair karar vermesi sonrasında bu yasak kararı sadece Almanya’da geçerli olacak şekilde hafifletilmişti.

Hollanda’da açılan yeni dava ise çok daha geniş kapsamlı. Apple şimdi hem yeni cihazların ithal edilmesini durdurmak hem de hâli hazırda piyasada satılmakta olan ürünlerin toplatılmasını sağlamak istiyor. Bu sadece Samsung’un satışlarına darbe indirmekle kalmayacak, aynı zamanda dağıtım kanalını da bozacaktır.

Apple’ın başvurusu sadece Galaxy Tab 10.1’in değil, Samsung’un Galaxy markası adı altında çıkardığı tüm Android akıllı telefonların yasaklanmasını talep ediyor. Bunların arasına Galaxy Ace, Galaxy S ve Galaxy S II de giriyor. 7 inç’lik ilk Galaxy Tab modeli de şikayette yer alıyor. Ayrıca Google markalı Nexus S, Samsung Gio, Europa, Appolo ve Mini gibi cihazlarda listede bulunmakta.

Hague bölge mahkemesi son kararını 15 Eylülde verecek. Eğer yasaklama kararı onaylanırsa, 13 Ekimden sonra bu karar yürürlüğe girecek.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER