Teknoloji

Apple TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştiriyor

tsmc

Apple, artırılmış gerçeklik konusuna olan ilgisini daha önce açık biçimde dile getirmişti. Cupertino merkezli şirket, “Apple Glass” olarak anılan artırılmış gerçeklik gözlüğü için de hazırlıklara başlamış gibi görünüyor. Nikkei Asia’nın haberine göre; Apple, akıllı gözlüğü için TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştirmeye başladı.

Habere göre, geliştirilen micro OLED panellerin tüketici ürünlerinde kullanıma hazır hâle gelmesi biraz zaman alacak. Söz konusu panellerin büyüklüğünün 2,5 cm.’nin altında olacağı söyleniyor.

Apple Glasses, Apple’ın artırılmış gerçeklik inovasyonlarında sıradaki büyük adım olacağa benziyor. İddialı bir konsept olan Apple Glasses, büyük bir giyilebilir akıllı ürünler serisinin ilk halkası olacak.

TSMC hâlihazırda Apple’ın işlemcilerinin tek üreticisi konumunda. İki şirketin beraber geliştirdiği micro OLED panellerin de standart OLED panellere kıyasla çok daha ince ve küçük olacağı belirtiliyor. Güç tüketimindeki verimlilik de mikro OLED panelleri artırılmış gerçeklik cihazlarında kullanıma uygun hâle getiriyor.

İnce ve küçük ekranların üretiminin mümkün olduğunu da belirtmekte fayda var. Micro OLED paneller cam tabaka yerine yonga levhaları üzerine yerleştiriliyor. Bu yeni teknoloji, giyilebilir artırılmış gerçeklik cihazları için uygun görünüyor.

Apple bu konudaki çalışmalarını gizlilik ekseninde yürütüyor. Şirketten henüz bir açıklama gelmese de, Apple’ın ekran teknolojisi için Japonya’dan uzman mühendisler getirttiği de söylentiler arasında yer alıyor.

Apple ve TSMC daha önce de belirttiğimiz gibi uzun süredir birlikte çalışıyor. TSMC, Cupertino merkezli şirket için iPhone ve iPad’lerde kullanılan A serisi ve Mac’lerde kullanılmaya başlayan yeni M serisi işlemcileri üretiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER