Teknoloji

Apple Trump için Müslüman çalışanları kayıt altına almayı reddetti

apple trumpABD’nin yeni başkanı Donald Trump, kampanya döneminde şirketlerin Müslüman çalışanları kayıt altına alacakları bir sistem vaadinde bulunmuştu. Ancak Trump’ın bu vaadi, özellikle büyük teknoloji şirketlerinin nezdinde, pek de itibar görmüyor. Apple Trump tarafından önerilen bu sistemi reddeden teknoloji şirketleri arasına katıldı.

Cupertino merkezli şirket, konuya ilişkin açıklamayı geçtiğimiz cuma günü yaptı. Aynı gün Google ve Uber de yeni ABD Başkanı’nın vaadini resmi olarak geri çevirdi.

Apple tarafından Buzzfeed sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Biz insanlara neye taptıklarından, neyi beğendiklerinden, neyi sevdiklerinden bağımsız bir biçimde davranılmasından yanayız. Bize bu konuda resmi bir talep gelmedi, ancak biz böyle bir sistemin oluşturulmasına karşıyız.”

Google’ın açıklamasında da şirkete resmi bir talebin iletilmediğinin altı çizilirken, böyle bir talep gelse bile kabul edilmeyeceği vurgulandı. Uber de sadece “Hayır” diyerek bu sisteme karşı olduğunu ortaya koydu. Daha öncesinde Microsoft, Facebook, Twitter ve WordPress, Trump’ın vaadini geri çevirmişti. Söz konusu sistemin, şu an için, Trump yönetiminin resmi politikalarından birine dönüşmediğini belirtmekte fayda var.

Apple Trump yönetimiyle iyi ilişkiler kurma konusunda istekli

Apple ve Donald Trump arasındaki ilişki, kampanya döneminden bu yana ilginç bir seyir izliyor. Donald Trump, adaylığı sırasında Cupertino merkezli şirketin yeniden ABD’de üretim yapmasını sağlamak için çalışacağını ifade etmişti. Apple CEO’su Tim Cook, Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta teknoloji sektörünün liderleriyle buluşmasına da katılmıştı.

İLGİLİ HABERLER