Teknoloji

Apple’ın True Tone teknolojisi bazı harici monitörlerde çalışıyor

Apple’ın 2018 model MacBook Pro‘larının en önemli yeniliklerinden bir tanesi de True Tone teknolojisini barındırmaları. Üstelik bu teknoloji bazı harici monitörlere de uygulanabiliyor.

Şirketin yayınladığı destek dokümanında, hangi monitörlerde True Tone’un kullanılabileceği belirtiliyor. Apple’ın Thunderbolt 3-Thunderbolt 2 adaptörünü kullanan Apple Thunderbolt Display, LG’nin UltraFine 5K ve UltraFine 4K monitörleri listede yer alıyor.

True Tone teknolojisi sayesinde Apple cihazları bulundukları ortamdaki ışığı algılayıp ölçüyor ve buna uygun renk dengesi ve yoğunluğunu ekrana yansıtıyor. Bu sayede monitörlerin sunduğu görüntü gözü daha az yoruyor. Şimdiye kadar bu teknolojiyi iPad Pro’larda, daha sonra da iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde görmüştük.

MacBook Pro’nun sadece ekranı değil, Touch Bar’ı da True Tone’u destekliyor. Bu da Touch Bar tutkunlarını memnun edecek bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Bu harici monitör desteği sayesinde diğer monitör üreticilerinin de yavaş yavaş True Tone desteği sunmaya başladıklarını görebiliriz. Ancak Apple’ın bu teknolojiye hangi monitörlerin erişebileceği noktasında bir hayli seçici davranacağını düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER