Teknoloji

Apple trafik servisi üzerinde çalıştığını belirterek Google Haritalar’ı bırakacağının işaretini mi verdi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple konum bilgisiyle ilgili olarak yayınladığı soru-cevap bildirisiyle iPhone kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği konusunda içlerini biraz olsun rahatlatmaya çalışırken, geleceğe dair planları konusunda da bir ipucu verdi. Şirketin yayınladığı bildirinin bir bölümünde “kullanıcılarına önümüzdeki birkaç yıl içinde geliştirilmiş trafik servisi sunmak amacıyla, yığın kaynaklı trafik veritabanı inşa etmek için anonim trafik bilgilerini topladığına” dair bir açıklama yer alıyor.

Şirket bundan daha fazla ayrıntı vermiyor. Ancak son zamanlarda gelişen bazı olaylar şirketin Google Haritalar’a rakip olacak bir servis üzerinde çalıştığına işaret ediyor. Apple 2009 yılının sonlarına doğru Placebase, Temmuz 2010’da da Poly9 adlı web tabanlı harita şirketinin satın almalarını gerçekleştirmişti. Daha bir ay önce de şirketin iOS harita deneyimini radikal şekilde iyileştirecek çalışanlar aradığı ortaya çıkmıştı.

Tüm bu parçaları birleştirdiğimizde, Apple’ın Google’a rakip olacak bir harita servisi üzerinde çalıştığını söyleyebiliriz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER