Teknoloji

Apple Toshiba’nın bellek birimindeki hisselerini satıyor

apple toshiba memory

Toshiba geçtiğimiz yıl bellek biriminin hisselerini aralarında Apple’ın da bulunduğu dört şirketten oluşan bir konsorsiyuma satmıştı. The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, bu anlaşmanın ömrü kısa olacak. Apple ve ortakları Dell, Kingston ile Seagate Toshiba Memory hisselerini Toshiba Memory‘ye tekrar satacak. Haberde dörtlü konsorsiyumun bu yatırımdan hatırı sayılır ölçüde kâr edeceği belirtiliyor.

Toshiba Memory, geçtiğimiz yıl ana şirketten ayrılmış ve hisselerini dörtlü konsorsiyuma satmıştı. Dörtlü konsorsiyum, Western Digital’in tüm hisseleri tek başına toplayıp pazarın dengelerini değiştirmesini engellemek için harekete geçmişti. Bir yılın ardından Toshiba Memory’nin hisselerini neden tekrar toplamaya çalıştığı merak ediliyor.

Toshiba Memory’nin Japon bankalarından 11.8 milyar dolarlık kaynak bulduğu ve halka arz ile de bu meblağın üstüne ekleme yapacağı söyleniyor. Bu da Japon şirketinin hisselerini geri toplamak için gerekli kaynağı bulduğu anlamına geliyor. The Wall Street Journal’ın haberinde dörtlü konsorsiyum üyelerinin de birkaç yüz milyon dolar kâr edeceği belirtiliyor. Sadece 12 ay devam eden bir yatırım karşılığında yüksek meblağları kasaya koymanın son derece kârlı bir yatırım olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Apple Toshiba Memory yatırımıyla bellek yongası üretiminde rekabet ortamını korumaya katkı sağlamayı istediğini açıklamıştı. Cupertino merkezli şirket yola “kutsal” bir amaç için çıkmasına rağmen, bir yandan da kâr etmekten geri kalmadığını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER