Eğlence

Apple Time Warner’ı satın almayı değerlendirmiş

apple

apple time warnerApple’ın gündeme aldığı büyük hamleleri gerçekleştirmemesi zaman zaman karşılaşılan bir durum. The Financial Times tarafından yayınlanan bir haber, bu yaklaşımın ilginç örneklerinden birini gün yüzüne çıkarıyor. Habere göre, Apple Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Time Warner yöneticilerinden Olaf Olafsson ile geçtiğimiz yılın sonlarında gerçekleştirdiği bir görüşmede şirket olarak Time Warner’ı satın almayı değerlendirdiklerini belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook ve Time Warner CEO’su Jeff Bewkes’in bir araya gelmemesi ise bu fikrin ciddi olarak gündeme alınmadığının bir göstergesi olarak niteleniyor. Cue ve Olafsson’un görüşmelerindeki ana gündem maddesinin de Time Warner kanallarının Apple’ın uzun süredir konuşulan internet TV servisine entegrasyonu olduğu belirtiliyor.

Apple Time Warner ile birlikte HBO, Turner Broadcasting kanalları ve Warner Bros’un da içinde olduğu büyük bir eğlence ağının da sahibi olabilirdi. Bu da şirketin Apple için neden cazip bir hedef olduğunu gösteriyor.

The Financial Times ise olası bir Time Warner satın almasının Apple için başka bir gelir ve büyüme kaynağı teşkil edebileceğine dikkat çekiyor. Şirket son zamanlarda Hindistan gibi büyüyen pazarlardaki faaliyetlerinde çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyor. Time Warner anlaşmasının gerçekleşmemiş olması, Apple’ın benzer satın almalara kapısını kapattığı anlamına gelmiyor. Kaynaklar Apple’ın yüksek profilli başka bir satın alma gerçekleştirebileceğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER