Teknoloji

Apple Tim Cook’a kâr payı ödemesi yapmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple hissedarlarına kâr payı dağıtımında bulunacak, ancak şirketin CEO’su Tim Cook, kendi isteği dahilinde Apple’daki hak kazanılmamış hisselerinden kâr payı almayacak. Kâr payı dağıtımı ve yeniden hisse senedi satın alımı süreciyle ilgili detayların paylaşıldığı telekonferans görüşmesinde Apple’ın mâli işler üst yöneticisi Peter Oppenheimer Cook’un elinde bulundurduğu şirket hisseleri nedeniyle ödeme almamayı kendisinin talep ettiğini doğruladı.

Tim Cook’un şirkette üstlendiği genel müdürlük görevi nedeniyle yüksek miktarda Apple hissesi veriliyor ve bu hisseler onun CEO’luk görevine sıkıca bağlanması ve motive olması için önem arzediyor. CEO’nun Ağustos 2016’da 500 bin adet, Ağustos 2021’de de yine 500 bin adet hisse alması bekleniyor, tabii eğer Apple’da kalmaya devam ederse.

Oppenheimer’a göre Apple’ın kâr payı dağıtım programı şirketi ABD’nin en büyük kâr payı ödeyen şirketlerinden biri hâline getirecek. Yılda 10 milyar $’lık kâr payı ödemesinin yapılması bekleniyor. Kâr paylarının artışının hangi şartlarda modifiye edileceğiyle ilgili bir soruysa yanıtsız bırakıldı, sadece ödemelerin düzenli olarak gözden geçirileceği belirtildi. Apple’ın önümüzdeki üç yıl içinde 45 milyar doları bu programlara harcaması bekleniyor.

İlgili – SlashGear

http://feeds.slashgear.com/~r/slashgear/~3/OLotbAfk4aU/

İLGİLİ HABERLER