Manşetler

Tim Cook: Steve Jobs inanılmaz bir miras bırakan, muhteşem bir insandı

steve-jobs-1955-2011

Apple’ın kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs, bundan dört yıl önce 5 Ekim 2011’de hayatını kaybetmişti. Cook’un ölüm yıldönümünde Apple çalışanlarına bir e-posta gönderen Apple CEO’su Tim Cook, Steve Jobs’ın kim olduğunu ve ne için mücadele ettiğini hatırladıkları için çalışanlara teşekkür etti. Tim Cook, Steve Jobs’ı “inanılmaz bir miras bırakan, muhteşem bir insan” olarak tanımladı.

Tim Cook, e-postasında şu sözlere yer verdi: “Steve Jobs’ın mirası neydi? Bunu her yerde görebiliyoruz: Onun inovasyon ve kreativite ruhunu somutlaştıran inanılmaz bir ekip. Müşterilerimiz tarafından sevilen, dünyadaki yüz milyonlarca insanın beğendiği, dünya üstündeki en muhteşem ürünler. Teknoloji ve mimari konusunda artan başarılar. Sürpriz ve zevk deneyimleri. Sadece onun kurabileceği bir şirket. Dünyayı daha iyiye götürmek için çok kararlı olan bir şirket.”

Tim Cook, Jobs’un yakından çalıştığı insanlara olan sevgisinin altını çizdi. Apple CEO’su, çalışanlarından Jobs ile birebir olarak çalışan iş arkadaşlarını durdurmalarını ve onlara “Steve Jobs gerçekte nasıl biriydi?” sorusunu sormalarını söyledi. Cook’un böylelikle sinemada çizilen “aksi” Steve Jobs portresine yanıt verdiği söylenebilir.

Apple CEO’su, e-postasının sonunda çalışanlarına “Başladığı işi sürdürerek” Steve Jobs’u onurlandırdıkları için teşekkür etti. Cook, aynı mesajı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada da verdi.

İLGİLİ HABERLER