Teknoloji

Apple’dan TikTok açıklaması

Apple'ın 30 Ekim etkinlik davetiyeleri için hazırladığı özel logoları görün - Galeri

TikTok’un akıbeti, şu sıralar teknoloji dünyasının en hararetli tartışılan konularından biri. Popüler sosyal ağın ABD operasyonuyla ilgilenen şirketlerden birinin Apple olduğu iddia edilse de, Cupertino merkezli şirket fazla zaman kaybetmeden bu iddiayı yalanladı. Apple tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şirketin TikTok ile ilgili bir planının olmadığı belirtildi.

Söz konusu iddia, Axios sitesi tarafından gündeme taşınmıştı. Axios’un haberi, görüşmeler hakkında bilgisi olduğu belirtilen Apple dışındaki kaynaklara dayandırılmıştı.

Microsoft kısa bir süre önce TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını satın almak için görüşmeler yaptığını duyurmuştu. Söz konusu açıklamadan bu yana farklı potansiyel alıcıların ismi de gündeme gelmişti. Axios’un haberinde, yatırım şirketlerinin de konuyu takip ettiği belirtilmişti. Microsoft da anlaşma çerçevesinde azınlık yatırımcılarına kapısının açık olduğunu açıklamıştı.

Apple için TikTok gibi bir platformu satın almanın oldukça sıra dışı bir hareket olacağı söylenebilir. Cupertino merkezli şirket, hedeflenmiş reklam konusundaki eleştirilerini sıklıkla dile getirmişti. Microsoft ise birkaç defa Facebook ve YouTube’a rakip olabilecek platformlar çıkarmayı denemişti. Dolayısıyla TikTok gibi güçlü bir sosyal medya markasının Microsoft’un hedefine giden yolunu kısaltacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER