Teknoloji

Apple Thunderbolt Display kendini gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple sadece MacBook Air ve Mac mini serilerini yenilemekle kalmadı, ayrıca Apple Thunderbolt Display adı verilen yenilenmiş monitörünü de tanıttı. Bir çift Thunderbolt portu barındıran bu monitör sayesinde sayesinde birden fazla ekranı tek bir soketten papatya zinciri şeklinde bağlamak mümkün olacak. 999$’lık fiyat etiketine sahip olan yeni monitör 27 inç’lik büyüklüğe sahip. Ses, gigabit ethernet, FireWire 800, USB 2.0 ve Thunderbolt portları da monitör üzerinde mevcut.

Bu yılın başlarında çıkan MacBook Pro’da tanıştığımız, sonrasında iMac’te de karşımıza çıkan Thunderbolt portu video ve verinin tek bir kablo üzerinden, 10 Gbps’ye varan hızlarda iletimini sağlıyor. Yüksek kapasiteli depolama ve medya arayüzleri için ideal olan Thunderbolt DisplayPort ile aynı konnektörü kullanıyor.

Eklenen ikinci port sayesinde bir Mac’teki görüntüyü iki farklı ekrana yansıtmak mümkün hâle gelecek. Monitörde yer alan web kamerası ise Apple’ın FaceTime sistemi üzerinden görüntülü görüşme yapılmasına imkan tanıyor. Yeni Apple Thunderbolt Display monitör önümüzdeki iki ay içinde piyasaya çıkmış olacak.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER