Teknoloji

Apple’ın özel Thunderbolt 4 Pro kablosunun satışları başladı

apple thunderbolt 4 pro kablosu

Apple Mac Studio ve Studio Display ile birlikte bu bilgisayar ve monitörle birlikte kullanılabilecek Thunderbolt 4 Pro kabloyu da online mağazasında listelemeye başlamıştı. Bu kablonun yurt dışı satışları başlarken Türkiye’de de yavaş yavaş stoklara girdiğini görüyoruz.

Apple 3 metre ve 1.8 metre uzunluğunda olmak üzere iki farklı Thunderbolt 4 Pro kablosunu satışa çıkarmıştı. Bu kablolar sırasıyla 2699 TL ve 2219 TL’lik fiyat etiketlerine sahip. Bu kablolardan ilki için Apple’ın online mağazasında “Çok Yakında” ibaresi yer alırken, daha kısa olanının Türkiye satışları başlamış gibi görünüyor. Teslimat için ise bundan iki hafta sonrasına gün veriliyor.

Bu özel Thunderbolt 4 Pro kabloları; dolaşmadan sarılabilen siyah örgü tasarıma sahip. 40 Gbps’ye kadar Thunderbolt 3, Thunderbolt 4 ve USB 4 veri aktarımı, 10 Gbps’ye kadar 2. Nesil USB 3.1 veri aktarımı, DisplayPort video çıkışı (HBR3) ve 100 W’a kadar şarj desteği sunuyor. Thunderbolt 3 veya 4 (USB-C) bağlantı noktasına sahip bir Mac’i Studio Display, Pro Display XDR, dock’lar ve sabit sürücüler gibi Thunderbolt (USB-C) ve USB özellikli ekranlara ve aygıtlara bağlamak için bu kabloları kullanabilirsiniz.

Apple’ın Mac Studio ve Studio Display ürünlerinin daha çok müzik veya video stüdyoları gibi profesyonel alanları hedeflediğini göz önünde bulundurursak, yüksek veri iletim hızına sahip olan, aynı zamanda dayanıklı kabloların kullanımı verimliliği artırabilir. Ancak Türkiye standartlarına göre yüksek olan bir maliyeti de dikkate almak gerekiyor. Bu iki kablo içinde 3 metrelik uzunluktaki kablo, geniş bir alana yayılmış sistemlerde, monitörlerin birbirine yüksek verimlilikle bağlanması için kullanışlı olabilir.

Bu arada, daha kısa uzunlukta ve daha uygun fiyatlı bir Thunderbolt uyumlu kablo arayanlar için Amazon.com.tr’de satılan Paugge kablo da bir alternatif olabilir. USB-IF sertifikalı bu kablo 40 Gbps veri aktarım hızını desteklerken USB-C, Thunderbolt 4 ve Thunderbolt 3 gibi geniş bir uyumluluk desteğine sahip. Ayrıca 8K/30Hz’e kadar tek monitör, 4K/60Hz’e kadar ikili monitör desteği var. 10-bit renk ve HDR desteklerini de unutmayalım.

İLGİLİ HABERLER