Eğlence

Apple “Dergiler için Netflix” olarak tanımlanan Texture’ı satın aldı

apple texture“Dergilerin için Netflix” şeklinde tanımlanan Texture uygulaması, Apple tarafından satın alındı. Apple Texture için ödediği rakamı açıklamadı. Texture abonelerine 7 günlük bir ücretsiz deneme süresinin ardından aylık 9.99 dolar karşılığında yaklaşık 200 dergiye erişme imkanı sunuyor. Yapılan açıklamada, Apple’ın şirketin tamamını satın aldığını ve tüm çalışanlarını bünyesine kattığı belirtildi.

Gelen haberlere göre, Cupertino merkezli şirket Texture’ın işleyişine dokunmayacak. Servise şimdi olduğu gibi iOS, Android, Amazon Kindle Fire, Windows 8 ve Windows 10 üzerinde erişmek yine mümkün olacak.

Tarafların arasındaki sürecin kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Apple’ın satın alma için ödediği rakamı açıklamamasına ise pek de şaşırmamak gerekiyor. Özel bir şirket olan Texture’ın hisseleri borsada işlem görmüyordu. Buna ek olarak, şirkete biçilen değer konusunda da ortada erişime açık bir rapor bulunmuyor.

90 milyon dolarlık bir sermaye toplayan şirket, bunun 40 milyon dolarlık kısmını Condé Nast, Hearst, Meredith, News Corp., Rogers Communications ve Time Inc gibi şirketlerden almıştı. Kalan 50 milyon doları ise yatırım şirketi KKR ile BuzzFeed, Vox Media ve Imgur sağlamıştı.

Apple Texture’ı satın almasını, internet yazılımı ve servislerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue imzasıyla yayınladığı bir açıklamayla duyurdu. Cue, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Texture’ın Apple’a katılacak olmasından dolayı heyecan duyuyoruz. Buna ek olarak, dünyanın önde gelen yayıncılarının içeriklerinin bulunduğu bir kataloga sahip olmaktan dolayı da mutluyuz. Güvenilir kaynaklardan kaliteli gazetecilik örnekleri sunmaya ve dergilere kullanıcılarına heyecan verici haberler ulaştırma fırsatı vermeye devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER