Manşetler

Apple TestFlight’ı tamamen kendi bünyesine katıyor

apple-testflight-270115

Apple geçen yılın başlarında TestFlight adlı, geliştirme aşamasında uygulamaları test etmeye olanak sağlayan uygulamanın geliştiricisi Burstly’yi satın almış, daha sonra da bu uygulamanın sunduğu işlevleri AppStore’a yavaş yavaş eklemeye başlamıştı. Apple şimdi TestFlight’ın beta test sürecini tamamen kendi bünyesine katıyor ve şubat ayından itibaren orijinal platformu tamamen kapatıyor.

TestFlight yayınladığı Sık Sorulan Sorular sayfasıyla bu değişiklik hakkında kullanıcıları bilgilendirdi. 26 Şubat eski TestFlight’ın kapanacağı tarih olacak. Bu tarihten sonra geliştiricilerin iTunes Connect üzerinden TestFlight Beta Testi için kayıt yaptırması gerekecek.

İşin ilginç tarafı TestFlight’ın tamamen Apple çatısı altına girmesi değil, iTunes Connect üzerinden çalışacak TestFlight’ın sadece iOS 8 veya üstü sürümle çalışan cihazlara hizmet verecek olması. Bu, Apple’ın geriye dönük uyumlulukla pek ilgilenmediği ve gözünü geleceğe çevirdiğini gösteriyor. Şirket geliştiricilerden de aynı şekilde davranmasını bekliyor.

Mevcut TestFlight uygulamaları yeni TestFlight üzerinden çalıştırılamayacak. SDK çalışmaya devam edecek, ancak TestFlight geliştiricilerin değişiklikten sonra bunu kaldırmaları yönünde tavsiyede bulunuyor.

Apple’ın çatısı altındaki TestFlight’ın daha düzenli olmasını bekleyebiliriz. Bir uygulama üzerinden, davet edilmiş kullanıcılar bir uygulamanın deneme sürümünü test edebilir, karşılaştıkları hataları veya özellikler hakkındaki fikirlerini geliştiricilere rapor edebilir.

İLGİLİ HABERLER